current views are: 10

9 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:12

Ο εκλογικός κωδικός «1414» του Μητσοτάκη και το 45% του Καραμανλή

O στόχος του προέδρου της ΝΔ

Δημοσίευση 06:12’

O στόχος του προέδρου της ΝΔ

Το νήμα της επαφής με τα 3,4 εκατομμύρια πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ το 2004, θα επιχειρήσει να ξαναβρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει ως στόχο, το κόμμα του το βράδυ που θα κλείσουν οι κάλπες να καταγράψει ένα ποσοστό, που με βάση τα σημερινά δεδομένα θα αντιστοιχεί στο συντριπτικό 45% που πήρε η κεντροδεξιά παράταξη υπό τον Κώστα Καραμανλή, πριν 14 χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι θα το πετύχει, δίνοντας τις σωστές απαντήσεις και απευθυνόμενος προς όλους. Το στίγμα για το πώς θα κινηθεί όταν κηρυχθεί και επίσημα η προεκλογική περίοδος (κάτι που στην οδό Πειραιώς δεν αποκλείουν για τα τέλη Ιανουαρίου ή μέσα στο Φεβρουάριο) ο κ. Μητσοτάκης το αποκάλυψε κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Τρίπολη. Αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των προέδρων των πέντε ΝΟΔΕ της Πελοποννήσου, δήλωσε τη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα και παρουσίασε το δικό του διακύβευμα για τις εκλογές.

«Θέλουμε να πάμε μπροστά ή θέλουμε να πάμε πίσω; Θέλουμε να είμαστε με τις ευκαιρίες για τους πολλούς ή με τα επιδόματα και τα ρουσφέτια για λίγους; Τελικά θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη;» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η ΝΔ ήδη από την επόμενη εβδομάδα, στο 12ο Συνέδριό της, θα παρουσιάσει 5 βασικά διλήμματα, τα οποία θα θέτει καθημερινά στο δρόμο προς τις κάλπες:

· Ευκαιρίες και δουλειές για τους πολλούς ή φτώχεια και επιδόματα ελεημοσύνης;

· Αξιοκρατία ή πελατειακές αντιλήψεις;

· Αξιολόγηση παντού ή κομματικό κράτος;

· Ασφάλεια ή χάος;

· Πατριωτισμός και Αξιοπρέπεια ή Συνεχείς Εθνικές υποχωρήσεις ;

Τα παραπάνω διλήμματα είναι στοιχεία μιας ευρύτερης στρατηγικής που έχει τον κωδικό «1414» και μέρος της αφορά στην αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα που αποτελεί και το τελευταίο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει καεί τελείως στη σκληρή πολιτική μάχη. Πρόκειται για μια ρητορική η οποία έρχεται να καταρρίψει το αφήγημα που επιχείρησε να στήσει ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής, ότι ουσιαστικά κυβερνά μόνο 100 μέρες, σε μια προσπάθεια οριοθέτησης της περιόδου μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου.

«1414 μέρες κυβερνά τη χώρα ο Α. Τσίπρας. Όχι 100. Με «καθαρό» μυαλό πάντα. Χωρίς πολιτική και ιδεολογία, αλλά με έναν και μοναδικό στόχο: την εξουσία. Με όπλα το αδιάκοπο ψέμα, τις επιχειρήσεις μίσους και διχασμού, την εργαλειοποίηση προσώπων και θεσμών: Από προσωπικότητες της Αριστεράς και της ΝΔ, ως τη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία» τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα μας. Ωστόσο στην οδό Πειραιώς, εκτιμούν ότι οι Έλληνες έχουν μάθει πλέον το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα, παρά το γεγονός, όπως λένε, ότι αλλάζει διαρκώς προσωπείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ που χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για νέα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί τη χώρα ο πρωθυπουργός, πρόκειται να απευθυνθεί σε τρεις κατηγορίες ψηφοφόρων ζητώντας τους να στηρίξουν τον ίδιο και το κόμμα του: α) στους «παλιούς αγωνιστές της Παράταξης που κράτησαν όρθια τη ΝΔ σε δύσκολες στιγμές», β) σε εκείνους που απομακρύνθηκαν, πικραμένοι και στενοχωρημένοι και γύρισαν την πλάτη στη ΝΔ, «να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και γ) σε αυτούς που δεν στήριξαν ποτέ τη ΝΔ, πίστεψαν τον κ. Τσίπρα, απογοητεύτηκαν, προδόθηκαν και τώρα είναι έτοιμοι «να συμπορευθούν με τη ΝΔ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής εμφάνισης του κ. Μητσοτάκη στην Αρκαδία πάντως, ήταν και η παρουσία της Εύης Τατούλη, η οποία είχε χειραψία μαζί του κατά την είσοδό του στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, κίνηση που διέψευσε τα όσα φημολογούνταν ότι ήταν εκτός κόμματος, λόγω της υποψηφιότητας του πατέρα της Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ίδια, αρκετές φορές έχει τονίσει άλλωστε, ότι ακολουθεί τη δική της αυτόνομη πορεία, που δεν συμπίπτει με εκείνη του νυν Περιφερειάρχη.


σχετικα αρθρα