current views are: 13

9 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση08:55

Κούγιας στο «Ακραίως» για Ριχάρδο: Η τοποθέτηση Τσίπρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο – Δημητρακόπουλος: Χοντρή επιπολαιότητα

«Αύριο θα αποφυλακιστεί ο Ριχάρδος» τόνισε ο δικηγόρος του.

Δημοσίευση 08:55’
Κούγια

«Αύριο θα αποφυλακιστεί ο Ριχάρδος» τόνισε ο δικηγόρος του.

«Αν δεν παρέσυραν τον πρωθυπουργό δεν θα μίλαγε για υπόθεση Ριχάρδου. Τα οικονομικά εγκλήματα έχουν μειωμένη κοινωνική απαξία. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι προσωπικότητες. Πήραν λοιπόν μία προσωπικότητα αντιπαθητική και δυστυχώς έγιναν τα λάθη. Γι’ αυτό και λέγετε όπως λέγετε (σ.σ. δηλαδή υπόθεση Ριχάρδου)». Αυτό τόνισε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Σημεώσε ακόμα πως «Το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού και των διωκτικών αρχών έχει πέσει πολύ χαμηλά. Ευτυχώς είναι ψηλά το επίπεδο των δικαστικών αρχών». 

«Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν φέρουν ευθύνη οι εισαγγελείς. Δείχνεται πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές. Είναι αδύνατο ο εισαγγελέας να πάρει το διαβιβαστικό στο σπίτι του. (…) Εάν στο πενθήμερο δεν απολογηθεί κάποιος μένει ελεύθερος», τόνισε ο κ. Κούγιας. 

«Στην υπόθεση αυτή πράγματι η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Επηρέασε επιτρέψτε μου να πω… Έρχονται ποινικές υποθέσεις οι οποίες όταν θα ασκηθεί η δίωξη θα είναι εντυπωσιακές και όταν θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Γιατί όπως σας εξήγησα οι διώξεις θα είναι αντιγραφή διαβιβαστικών και όταν θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα την κλείνουν οι δικαστές. Επειδή εδώ έχουμε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εμπλοκής της πολιτικής στην απονομή της Δικαιοσύνης που δεν έγινε μόνο τώρα. Έχουν γίνει ατοπήματα τέτοια για να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη τα οποία δηλητηρίασαν τη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κούγιας. 

Αποκάλυψε επίσης πως «αύριο θα αποφυλακιστεί υποχρεωτικά ο Ριχάρδος».

«Όσο είμαι δικηγόρος του Ριχάρδου δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθούμε νομικά εναντίον της αστυνομίας», ξεκαθάρισε ο κ. Κούγιας.

Δημητρακόπουλος: Έγινε χοντρή επιπολαιότητα

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο «Ακραίως» σημείωσε: «Η έρευνα ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2018. Υπήρξαν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου άρα εισαγγελέας γνωμοδότησε ότι υπήρξε λαθρεμπορία. Χοντρή επιπολαιότητα. Το πρώτο που κοιτάς είναι αν προβλέπονται δασμοί. Δεν υπάρχει νομική βασιμότητα της κατηγορίας της λαθρεμπορίας».
Τόνισε ακόμα πως είναι απαράδεκτο να μεταλλάσσεται σε εισαγγελέα ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόσθεσε πως είναι λάθος να αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωότητας.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως δεν αποδόθηκε σε κανένα από τους κατηγορούμενους κατηγορία για τοκογλυφία.
Σχολίασε επίσης: «Αν πίστευα ότι η Δικαιοσύνη ποδηγετείτε από την πολιτική θα άλλαζα επάγγελμα…. Παρεμβάσεις σαφώς και υπάρχουν. Αλλά εξαρτάτε από το προσωπικό σθένος των δικαστών αν θα υποκύψουν σε αυτές. (…) Πάντοτε γίνονταν παρεμβάσεις και εμείς θα πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε θεσμικά».

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ακόμα πως «προσπαθούν κάποιοι να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη» στο δρόμο προς τις εκλογές. 

Πρόσθεσε, επίσης πως «Η υπόθεση Νοβάρτις είναι μία φούσκα μεγαλύτερη από τη φούσκα της λαθρεμπορίας χρυσού».

«Το λάθος η Δικαιοσύνη το διορθώνει από μόνη της. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», κατέληξε.


σχετικα αρθρα