current views are: 11

9 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:17

Καλεντερίδης στο «Ακραίως»: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πράξη συνθηκολόγησης

«Αυτή η συμφωνία είναι κατάπτυστη, είναι εσχάτη προδοσία», τόνισε.

Δημοσίευση 10:17’

«Αυτή η συμφωνία είναι κατάπτυστη, είναι εσχάτη προδοσία», τόνισε.

«Πράξη συνθηκολόγησης» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

«Δεν είναι συμφωνία αλλά πράξη συνθηκολόγησης. Είναι μια συνθηκολόγηση που θα υπέγραφε μια χώρα που έχει ηττηθεί σε πόλεμο. Η Ελλάδα επιτίθεται στον εαυτό της», σημείωσε ο συγγραφέας. 

«Αυτή η συμφωνία είναι κατάπτυστη, είναι εσχάτη προδοσία και μόνο ένας δρόμος υπάρχει: ο κάλαθος των αχρήστων», σχολίασε. 

«Ενώ διαπράττεται αυτό το εθνικό ανοσιούργημα δεν μίλησαν οι ταγοί του έθνους. Είμαστε ένα ακέφαλο έθνος», είπε ακόμα ο κ. Καλεντερίδης. 

Σημείωσε ακόμα: «Είναι προφανές όταν δίνεις έθνος, γλώσσα και ταυτότητα αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί κανείς να τους απαγορεύσει να διεκδικούν τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας».

«Αν δημιουργηθεί στην Ελλάδα εθνική μακεδονική μειονότητα τότε μιλάμε για καραμπινάτη προδοσία», επέμεινε ο κ. Καλεντερίδης και ζήτησε «να μην φοβόμαστε τις λέξεις». Εξάλλου νωρίτερα είχε σημειώσει πως «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο παιχνίδι με τις λέξεις».

«Εαν αναγνωριστεί κράτος που λέγεται Μακεδονία, κατοικείται από Μακεδόνες και μιλούν τη μακεδονική γλώσσα δημιουργείται ένα μείζον πρόβλημα για τη χώρα μας. Θα προσπαθήσουν να ενώσουν όλες τις Μακεδονίες», συνέχισε και κατέληξε: «Μια τέτοια εξέλιξη συνιστά ολική ανατροπή της Ιστορίας».


σχετικα αρθρα