current views are: 13

9 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:31

Συρίγος στο «Ακραίως»: Αν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών δύσκολα μπορεί να αλλάξει

«Η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει. Δεν πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή»», είπε.

Δημοσίευση 10:31’

«Η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει. Δεν πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή»», είπε.

«Αν κυρωθεί η Συμφωνία τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για να αλλάξει», σημείωσε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Το μόνο που θα μπορείς να πεις είναι ότι αυτοί παραβιάζουν τη Συμφωνία και να το στοιχειοθετήσεις. Οι κινήσεις μετά την Κύρωση είναι περιορισμένες», εξήγησε.

Νωρίτερα είχε πει: «Μου κάνει εντύπωση που χτύπησε το καμπανάκι όταν έκανε τις δηλώσεις ο Ζάεφ και όχι όταν κατέθεσε τις προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Εξήγησε συγκεκριμένα πως στο σύνταγμα τους υπάρχει ένα άρθρο για απόδημους «Μακεδόνες» και ένα δεύτερο εδάφιο που μιλά για «Μακεδόνες» γενικώς.

«Δεν θα συμφωνήσω ότι έχουμε εσχάτη προδοσία αλλά εντελώς λάθος εκτίμηση για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια συμφωνία που πρέπει να καταπιούμε. Η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει. Δεν πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή», είπε.

Εκτίμησε πως υπάρχει σαφής παραβίαση της συμφωνίας.

«Δεν μπορούμε να αναγνωρίζουμε για λόγους αρχής έναν λαό που θα λέγονται Μακεδόνες και μια γλώσσα που θα λέγεται Μακεδονική. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποδεσμευτούμε από αυτή την Συμφωνία», κατέληξε.


σχετικα αρθρα