current views are: 8

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:10

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ για τις Πρέσπες

Μετά τη δήλωση Καμμένου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή»

Δημοσίευση 06:10’

Μετά τη δήλωση Καμμένου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή»

Στους βουλευτές του και στα στελέχη του κόμματος απευθύνεται σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον απόηχο όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το γεγονός πως ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να υπογραμμίσει μετά τις δηλώσεις Ζάεφ πως “έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης συμφωνίας των Πρεσπών”, ενώ είχε προγηθεί και το “παράθυρο” που άνοιξε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στην ΝΔ για την πρόταση μομφής, έχει προκαλέσει ένα νέο κλίμα σύγκρουσης μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι διαφορετικές απόψεις, άλλωστε που υπάρχουν μέσα στον μικρό κυβερνητικό εταίρο για το ονοματολογικό έχουν δυναμιτίσει το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Επιχειρώντας να ρίξει του τόνους, πάντως απάντηση χθες στην αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να δώσει ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, ο οποίος με αφορμή το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής είπε ότι κινδυνεύει να πυροβολήσει για ακόμα μια φορά τα πόδια της.  “Θα τολμήσετε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το ζήτημα των Σκοπίων υπερασπιζόμενοι δήθεν τη Μακεδονία, χωρίς όμως να δεσμεύεστε ότι δεν θα δεχθείτε ποτέ τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”; σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
 


σχετικα αρθρα