current views are: 7

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:46

Τσίπρας προς ΝΔ: Ήρθε η ώρα να ψηφίσετε με τα δυο χέρια την κατάργηση περικοπής των συντάξεων

«Δεν κάνουμε παροχές, αποκαθιστούμε τις αδικίες»

Δημοσίευση 11:46’

«Δεν κάνουμε παροχές, αποκαθιστούμε τις αδικίες»

Εμείς παροχές δεν κάνουμε, αλλά αποκαθιστούμε τις δικές σας αδικίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου  «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων».

«Μιλούν για παροχολογία και για δωράκια ενόψει Χριστουγέννων. Είναι εξαιρετικά προσβλητικός ο χαρακτηρισμός περί παροχολογίας. Απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας που επί χρόνια στερήθηκαν βασικά αγαθά, επειδή κάποιοι κατάφεραν να ρίξουν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας. Σας έβλεπαν να ψηφίζεται ναι σε όλα. Ερχεται η ώρα να ανταμειφθούν για τις θυσίες τους. Είναι ύβρις προς τους πολίτες, λοιπόν.

Εμείς παροχές δεν κάνουμε, αλλά αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η σκληρή πολιτική επί των ημερών σας. Όσοι αναμασάτε αυτή την καραμέλα να δείξετε λίγο σεβασμό προς αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, κατά την αναφορά τους στους νέους εργαζόμενους, είπε: «Υποπέσατε σε ατόπημα, γραπτό. Θα σας το συγχωρούσα αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικό για μια γενιά που αναγκάσατε να δουλεύει για χαρτζιλίκια και χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Είπατε σε tweet ότι επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Κανείς νέος δεν επιλέγει να εργάζεται ανασφάλιστος. Γιατί ο εργοδότης του ένιωθες την άνεση να επιβάλει τους χειρότερους όρους εργασίας στον εργαζόμενο του χωρίς κανένα κόστος».

«Τα πόνταραν όλα στο μαύρο, αλλά τελικά βγήκε κόκκινο και έχασαν. Σας το είχαμε πει. Μη βιάζεστε τόσο πολύ στο θέμα τον συντάξεων. Βιαστήκατε και επενδύσατε τα πάντα εκεί. Χάσατε την πολιτικής σας αξιοπρέπεια», είπε αναφερόμενος στη μη περικοπή των συντάξεων και πρόσθεσε:

«Λίγο παλιότερα, όταν δεν είχε αρχίσει να διαφάινεται η προοπτική της επιτυχούς εξέλιξης κάνατε ταξίδια στο Βερολίνο μπας και πάρετε ένα χτύπημα στην πλάτη. Όπως πήγατε, έτσι γυρίσατε. Με άδεια χέρια».

«Φτάσατε στο σημείο να εύχεστε να μειωθούν οι συντάξεις. Ήρθε η ώρα να ψηφίσετε και με τα δυο χέρια την κατάργηση αυτού του μέτρου. Να πείτε ναι σε όλα και σε ένα θετικό μέτρο. Ορθώς πίστεψε κάποια στιγμή η αντιπολίτευση ότι μπορεί και να μην πετυχαίναμε την κατάργηση, αλλά λανθασμένα επέλεξε να ποντάρει σε αυτό», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις προηγούμενες περικοπές των συντάξεων.

«Συνταξιούχοι θα δουν τις πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις του μετά τη δική σας λαίλαπα», υπογράμμισε.

«Κύριε Μητσοτάκη τα μνημόνια τελείωσαν για τον τόπο χάρη στην προσπάθειά μας, αλλά θέλετε να τα γυρίζετε πίσω. Δεν θα σας κάνει τη χάρη ο ελληνικός λαός.

«Θέλετε να ψηφίζετε με το μυαλό σας συγκεντρωμένο σε μία ελίτ, σε κάποια κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν ευθύνη για τον τόπο μας, εμείς ψηφίζουμε με το μυαλό στα εκατομμύρια των πολιτών», ενώ έκανε αναφορά στο κοινωνικό μέρισμα που θα διατεθεί και φέτος.

«Θέλω να κάνω αναφορά σε μια προφητική τοποθέτηση.

Στην πρώτη επίσημη παρουσία του Μητσοτάκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 26 Ιανουαρίου του 2016 που μιλούσε για περικοπές των συντάξεων από 1/1/19. Ωραία πρεμιέρα κάνατε, κύριε Μητσοτάκη. Σαν την Πορτογαλία το 2004. Πέσατε διάνα!», και επισήμανε:

«Το 2019 κυβέρνηση θα είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και την επόμενη τετραετία. Οι Έλληνες δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έχει διαμορφώσει το πρόγραμμά της με δεδομένη την περικοπή των συντάξεων. Όσο και να μετράτε, μέσα θα μείνετε. Γιατί ο ελληνικός λαός θα σας καταδικάσει να μείνετε στην αντιπολίτευση». «Κάνετε πολιτική με fake news» Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατηγόρησε για σκάνδαλα την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός υποστήριξε:

«Σκάνδαλο υπάρχει όταν μια κυβέρνηση ευνοεί οικονομικά συμφέροντα. (…) Είναι πολλές οι υποθέσεις που διερευνά η δικαιοσύνη και αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Αλλά είναι μεγάλη η απόγνωση του κ. Μητσοτάκη ώστε να έρχεται την ημέρα που ψηφίζεται αυτή η ελάφρυνση να προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Προσπαθείτε φτηνά να αλλάξετε την ατζέντα. Ήξερα ότι επιδοθήκατε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρείτε σκάνδαλα για υπουργούς της κυβέρνησης. Και αφού δεν μπορείτε να τα βρείτε, προσπαθείτε να τα επινοήσετε, ιδίως μαζί με πολλά ΜΜΕ που έχει ο φίλος σας ο εφοπλιστής που αρέσκεται να έχει υπό την κατοχή του όλο τον Πειραιά, που δεν μπορείτε να βρείτε υποψήφιο στο Δήμο για να μην του χαλάσετε τη σούπα. Για να σας υποστηρίζει τόσο ένθερμα με fake news αυτός ο φίλος σας μάλλον κάτι θα περιμένει από εσάς για την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων. Κάνετε πολιτική με fake news και αυτό είναι πρωτοφανές για τον τόπο».

«Και αφού τα fake news για τους υπουργούς δεν έπιασαν, σκανάρατε συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού και τώρα καταπιάνεστε τους φίλους και τους συμμαθητές από το γυμνάσιο. Κινδυνεύετε να γίνετε εσείς και η παράταξή σας καταγέλαστοι», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.


σχετικα αρθρα