current views are: 12

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:35

Επιμένουν οι ΑΝΕΛ: «Όχι» στις Πρέσπες, αλλά δεν ρίχνουν την κυβέρνηση

Παραμένουν οι διαφωνίες εντός της ΚΟ του κόμματος

Δημοσίευση 12:35’

Παραμένουν οι διαφωνίες εντός της ΚΟ του κόμματος

Σε επαναβεβαίωση της στάσης που έχουν συμφωνήσει να τηρήσουν στο σοβαρό, ανοιχτό ζήτημα της επικείμενης ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Σε μια μίνι συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που κράτησε λιγότερο από 40 λεπτά της ώρας, οι ΑΝΕΛ συμφώνησαν εκ νέου πως δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία και οι υπουργοί τους θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, προκαλώντας ανασχηματισμό. 

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την σύσκεψη, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν φέρεται διατεθειμένος να ρίξει την κυβέρνηση, με όποια μορφή και αν το θέμα αυτό τεθεί (ψήφος δυσπιστίας).

Σε κάθε περίπτωση, οι διαφωνίες στο εσωτερικό της ΚΟ παραμένουν, με τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Κατσίκη να εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τον πρώτο να δηλώνει υπέρ της συμφωνίας και τον δεύτερο να ζητά από το κόμμα να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να ρίξει την κυβέρνηση. 

Το θέμα, αναμένεται να απασχολήσει το επόμενο διάστημα την ΚΟ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την απόφαση που ελήφθη να γίνεται κάθε βδομάδα σχετική συνεδρίαση στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Στη σημερινή πάντως συνεδρίαση έγινε κουβέντα και για τις ανοιχτές υποθέσεις στη δικαιοσύνη όπως αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ΚΟ απουσίαζαν δικαιολογημένα, οι Ελένα Κουντουρά και Κώστας Ζουράρις.


σχετικα αρθρα