ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης: Δεν είναι κακό να υπάρχει ΜΚΟ για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2018, 14:50 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2018, 14:40
Δανέλλης: Δεν είναι κακό να υπάρχει ΜΚΟ για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Άλλο διάδοση, άλλο επιβολή», σημειώνει ο βουλευτής του Ποταμιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη ότι δεν είναι κακό να υπάρχει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα, με σκοπό τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο κ. Δανέλλης διευκρίνισε πως είναι «άλλο η διάδοση και άλλο η επιβολή» και πρόσθεσε:

«Σας θυμίζω ότι το 2009 δημιουργήθηκε ένα κόμμα το Ουράνιο Τόξο που ήταν στα χνάρια του αλυτρωτισμού και πήρε 4,500 ψήφους. Όταν δεν υπάρχουν αλύτρωτοι δεν φοβόμαστε».

Κατά τον ίδιο «ξαφνικά εξελίσσεται προσχηματικά μια σε βαθμό υστερίας αναταραχή χωρίς λόγο» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μέσα σε αυτή την εξέλιξη είδαμε ότι η συμφωνία λειτουργεί, οι διεθνείς εγγυήσεις που έχουμε ζητήσει λειτούργησαν άμεσα. Μόλις διαμαρτυρηθήκαμε για τιην αναφορά στους "Μακεδόνες του Αιγαίου" ο διεθνής παράγοντας, ο Στόλντερμπεργκ και ο Νίμιτς, ήταν θέμα ωρών να κάνει διορθωτική δήλωση η κυβέρνηση των Σκοπίων» πρόσθεσε ο κ. Δανέλλης.

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι «η συνείδησή μου επιβάλει να υπηρετήσω το εθνικό συμφέρον δηλαδή να ψηφίσω υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας». 

Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί είπε ότι «το Ποτάμι κι εγώ από την πρώτη στιγμή είχαμε πάρει απόφαση να υπερψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει αλλάξει κάτι για να αλλάξουμε στάση».