ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάεφ: «Δικαίωμά μου να είμαι Μακεδόνας και να μιλάω μακεδονικά»

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2018, 17:58 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2018, 17:58
Ζάεφ: «Δικαίωμά μου να είμαι Μακεδόνας και να μιλάω μακεδονικά»
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση στον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας

Στις θέσεις του περί «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας επέμεινε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα.

Απαντώντας στις συστάσεις του υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας για τη χρήστη των «μακεδονικών», ο κ. Ζάεφ, το βράδυ της Δευτέρας επεσήμανε: «Είμαι Μακεδόνας, μιλώ μακεδονικά και αυτό είναι δικαίωμά μου».

Ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση του έχει επιτρέψει να μιλήσει στην «μακεδονική» γλώσσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκτίμησε πως η Βουλγαρία είναι φίλη χώρα κι ότι η θετική διμερής σχέση με την ΠΓΔΜ θα συνεχιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στον κ. Ζάεφ, προειδοποιώντας τον πως εάν διαπιστωθεί πως με τις δηλώσεις του παραβιάζεται το γράμμα και το πνεύμα των «Πρεσπών», τότε η χώρα μας δεν θα κυρώσει τη συμφωνία: «Έχω τονίσει και έχει γίνει σαφές απ όλους τους διεθνείς παράγοντες ότι η ΠΓΔΜ οφείλει με την αναθεώρηση του συντάγματος, αλλά και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της οφείλει να τηρεί το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας. Και αν αυτό δεν γίνει δεν θα προχωρήσει η ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ και ούτε η συμφωνία».

►Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση Τσίπρα με Μητσοτάκη για τις «Πρέσπες»