current views are: 7

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:51

Καμμένος: Θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση όταν έρθουν οι «Πρέσπες» στη Βουλή (Βίντεο)

«Η συμφωνία έχει πεθάνει, λόγω των δηλώσεων του Ζάεφ»

Δημοσίευση 15:51’

«Η συμφωνία έχει πεθάνει, λόγω των δηλώσεων του Ζάεφ»

Αποχώρηση από την κυβέρνηση όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στη Βουλή, προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος τόνισε μιλώντας στη Βουλή, ότι η συμφωνία «έχει πεθάνει γιατί ο Ζόραν Ζαεφ με συνεχείς δηλώσεις την αναιρεί». Παράλληλα σημείωσε πως «αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία».

Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι είναι κατά μιας λύσης που περιέχει τον όρο Μακεδονία, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως δέχεται το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», καθώς και ότι «άλλα λέει μέσα, άλλα λέει έξω».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη πριν καταθέσει πρόταση μομφής να απαντήσει αν δέχεται το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», καθώς και αν θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εφόσον λάβει την πλειοψηφία.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπου επιβεβαιώθηκε εκ νέου η στάση του κόμματος. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την σύσκεψη, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν φέρεται διατεθειμένος να ρίξει την κυβέρνηση, με όποια μορφή και αν το θέμα αυτό τεθεί (ψήφος δυσπιστίας).

►Διαβάστε επίσης: Επιμένουν οι ΑΝΕΛ: «Όχι» στις Πρέσπες, αλλά δεν ρίχνουν την κυβέρνηση

σχετικα αρθρα