current views are: 10

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:47

Ερώτηση της ΝΔ για την υπόθεση Πετσίτη και ΔΕΠΑ

Τι αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ

Δημοσίευση 16:47’

Τι αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά για την υπόθεση του Μάνου Πετσίτη και την εμπλοκή του στη ΔΕΠΑ, κατέθεσαν 21 βουλευτές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναφέρονται στα « νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του κ. Παππά, τον κ. Μάνο Πετσίτη, να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης, και μάλιστα στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 κατά το οποίο είχαν εκτιναχθεί τα χρέη της εταιρίας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου».

Έτσι, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτούν τον υπουργό:

  • Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας.
  • Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;
  • Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

Θέμα: Ποια η σχέση σας με τον κ. Μανώλη Πετσίτη;

Εδώ και τρεις εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά προκλητικά για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το πρωτοφανές σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη.

Είναι γνωστό ότι για την εν λόγω υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρου Κιτσάκου που διορίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές που άσκησαν τη δίωξη, ο κ. Κιτσάκος ζημίωσε τη ΔΕΠΑ καθώς του αποδίδεται ότι δικές του ενέργειες ή παραλείψεις  προκάλεσαν τη διόγκωση του χρέους της εταιρίας Elfe, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ενώ αποπειράθηκε με παράνομο τρόπο να ανταλλάξει ακίνητα των Elfe έναντι του δυσθεώρητου χρέους της προς τη ΔΕΠΑ.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ενώ πριν από λίγα χρόνια τα ακίνητα αυτά είχαν αποτιμηθεί σε 8,9 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Κιτσάκος τα «κοστολόγησε» αυθαίρετα σε 90 εκ. ευρώ, παραβλέποντας επιπλέον ότι δεν μπορούσαν ούτως ή άλλως να μεταβιβαστούν καθώς έφεραν σειρά βαρών και είχαν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ήδη από το 2014.

Όλες αυτές τις ενέργειες ο κ. Κιτσάκος έχει δημόσια πλέον παραδεχθεί ότι τις γνώριζαν 7 υπουργοί της  Κυβέρνησης.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός σας να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών και από τον κ. Λαυρεντιάδη, στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 που  εξελισσόταν το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.

Δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Πετσίτης επισκεπτόταν συχνότατα τον κ. Κιτσάκο στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ, την ίδια περίοδο που ελάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία Elfe συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν επίσης ότι ο ίδιος στενός σας συνεργάτης επισκεπτόταν συχνότατα και πολλούς άλλους επιχειρηματίες ως απεσταλμένος σας.

Αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Πετσίτης έχει στενές σχέσεις με τον  Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικό στις Off Shore που το όνομα του υπάρχει και στα Panama Papers, ο οποίος ως γνωστόν υπήρξε και συνταξιδιώτης σας στο περιβόητο ταξίδι σας στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013. 

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς,

–   Δεδομένου ότι πολλά γράφονται για τις σχέσεις σας  με τον κ. Πετσίτη καλείστε να εξηγήσετε στη βουλή ποια είναι ακριβώς η σχέση σας, -πέραν του γεγονότος ότι υπήρξατε συμμαθητές- και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όταν ήσασταν υπουργός Επικρατείας.

–   Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;

–   Γνωρίζετε αν υπάρχουν και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες και μάλιστα ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης και αν ναι πώς τις εξηγείτε ως αρμόδιος υπουργός;

–   Τέλος ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016;

 

Αθήνα, 11.12.2018

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

 

  1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ –ΜΙΣΕΛ
  2. ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  3. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
  4. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
  5. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  6. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  7. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  8. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  9. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  10. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ
  11. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ
  12. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ( ΜΑΚΗΣ)
  13. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  14. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ
  15. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  16. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  17. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  18. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  19. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  20. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  21. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

 


σχετικα αρθρα