current views are: 11

12 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:06

Μ. Σπυράκη στο «Ακραίως»: Ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο Στρασβούργο

«Χτυπήθηκε από ένα κάτοικό της. Πρέπει να ενταχθούν οι άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ».

Δημοσίευση 10:06’

«Χτυπήθηκε από ένα κάτοικό της. Πρέπει να ενταχθούν οι άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ».

Το γεγονός ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Στρασβούργο ήταν γέννημα – θρέμμα της Γαλλίας επισήμανε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Το Στρασβούργο μια πόλη των φοιτητών, μια πόλη των Χριστουγέννων, της ανοχής χτυπήθηκε από ένα κάτοικό της. Πρέπει να ενταχθούν οι άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ. Πως αντιμετωπίζεται όλη αυτή η περιθωριοποίηση, την οποία βλέπουμε να ριζιστικοποιείται έντονα; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ότι σας ελέγχουμε, αλλά η ένταξή τους» είπε η κ. Σπυράκη μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Σήμερα κυριαρχεί η επίθεση που έγινε, πέρα από τις τραγικές απώλειες, για συμβολικούς λόγους. Είναι η πιο ταλαιπωρημένη πόλη, τέσσερις φορές εκτοπίστηκαν με τους πολέμους οι κάτοικοί της. Είναι ισχυρός συμβολισμός, παρά τη συζήτηση που γίνεται για τα έξοδα της Ολομέλειας εδώ, πρέπει να γίνεται για να θυμίζει σε όλους το αυτονόητο. Το Στρασβούργο είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων,  γεμάτο από γονείς που πάνε βόλτα τα παιδιά, γεμάτο από τουρίστες. Αυτή είναι η εικόνα της πόλης».

Η κ. Σπυράκη έκανε λόγο για ελλιπή μέτρα ασφάλειας. «Μου έλεγε συνάδελφος από άλλο κράτος, που πήγε χθες στην αγορά, δεν ελέγχθηκε αλλά υποτυπωδώς. Είναι ζήτημα οι έλεγχοι και ο τρόπος που θα υπάρχει αποτροπή. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν: ένα είναι η αστυνόμευση και το δεύτερο πως γίνεται να ενταχθούν οι άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ στη Γαλλία. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ενιαίο αφήγημα αξιών. Είναι απαραίτητο να εστιάσουμε και στις δουλειές και στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων που είναι τα ελληνικά».

Η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι στις 12:00  θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια, στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.


σχετικα αρθρα