current views are: 6

12 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:51

Καμμένος προς ΠΓΔΜ: «Όσο προκαλείτε, η πόρτα της Ελλάδας θα είναι κλειστή»

«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»

Δημοσίευση 11:51’

«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»

Σαφές μήνυμα προς την ΠΓΔΜ έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαμηνύοντας πως ο αλυτρωτισμός που επιδεικνύουν οι Σκοπιανοί μέσα απο δηλώσεις δεν οδηγεί πουθενά. «Όσο προκαλούν, η πόρτα της Ελλάδας θα είναι κλειστή», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Σε δηλώσεις του από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και από το φυλάκιο επιτήρησης «Νίκη», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «η Ελλάδα θέλει να ζήσει με ειρήνη και θα πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες ότι συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικά την Ελλάδα μαζί τους, αλλά θα πρέπει παράλληλα να καταλάβουν ότι όσο προκαλούν, όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις η πόρτα της Ελλάδας θα είναι κλειστή».

«Και η πόρτα της Ελλάδας είναι η πόρτα της Ευρώπης και η πόρτα της Δύσης. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Ο ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε διαδοχικώς τα συνοριακά φυλάκια Νίκης, Λαιμού, Κρυσταλλοπηγής, Γράμμου και Διποταμιάς, ενώ ακολούθως το απόγευμα θα επισκεφθεί το φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου. Αναλόγως των καιρικών συνθηκών μπορεί να διανυκτερεύσει εκεί ή στα Γιάννενα.

Αναφερόμενος στο προσωπικό, στην ίδια δήλωσή του, που την πραγματοποίησε μετά το πέρας της επισκέψεώς του στο Φυλάκιο «Νίκης», ο ΥΕΘΑ  τόνισε – μεταξύ άλλων – τα εξής:

«Είμαστε περήφανοι για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, παρότι πέρασαν δύσκολες προσωπικές περιπέτειες με την κρίση, έμειναν όρθιοι, με υψηλό ηθικό, αποφασιστικότητα, επαγγελματισμό και ενίσχυσαν τη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Χάρη σε αυτή την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας οδηγούμαστε στην έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα οδηγείται σε μια καινούρια ημέρα όπου τα νέα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με ευημερία και να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κρίσης που αντιμετώπισαν οι δικές μας γενιές».

Η περιοδεία του ΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΣ για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό των μεθοριακών φυλακίων και τους Εθνοφύλακες της περιοχής των βορείων συνόρων μας συνεχίζεται και αύριο. 


σχετικα αρθρα