current views are: 4

12 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:13

ΝΔ: Ο πανικός του Μαξίμου προκαλεί πλέον θυμηδία

Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για την «ανταλλαγή συντάξεων με το Σκοπιανό»

Δημοσίευση 17:13’

Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για την «ανταλλαγή συντάξεων με το Σκοπιανό»

Με πόλεμο δηλώσεων συνεχίζεται την Τετάρτη η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «συναλλαγής με Ευρωπαίους ηγέτες» για μη περικοπή συντάξεων με αντάλλαγμα την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πως περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη «να κατονομάσει τους ηγέτες που συμμετείχαν στη “συναλλαγή” με τον Πρωθυπουργό, τους οποίους εξάλλου θα συναντήσει στην αυριανή προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Η Πειραιώς απάντησε σε ειρωνικό ύφος: «Ο πανικός του Μαξίμου προκαλεί πλέον θυμηδία. Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ γνωρίζουν ήδη από την Κυριακή το βράδυ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στη Σύνοδο του ΕΛΚ, λόγω του Συνεδρίου της ΝΔ.

»Ας μην ανησυχούν, ωστόσο, στο Μαξίμου. Μπορεί να μην παραστεί η ΝΔ στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά θα παραστεί το ΕΛΚ στο Συνέδριο της ΝΔ. Και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μανφρεντ Βέμπερ και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το θέμα αναμένεται να ανοίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως έγραφε χθες το Newpost.gr, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να διαμαρτυρηθεί για τις επίμαχες δηλώσεις Μητσοτάκη στους ίδιους τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.


σχετικα αρθρα