Υπέρ των πρόωρων εκλογών, τάχθηκε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, o εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι «το κόστος των εκλογών θα είναι μικρότερο από το κόστος που έχει η χώρα από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία». Σχολιάζοντας την έκθεση της γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για τις αποκλίσεις στον περιορισμό του ελλείμματος και στο χρέος, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ παρατήρησε πως αυτό συμβαίνει παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών και διερωτήθηκε: «Τι πρέπει να γίνει ώστε να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξει η συνταγή και να αλλάξει αμέσως».

Ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά στο "Ζάππειο 2", μεταξύ των οποίων και η μείωση των φορολογικών συντελεστών, λέγοντας ότι «τότε κατηγορούσαν τη ΝΔ πως δεν μπορεί να συμβεί, τώρα έρχονται και το κουβεντιάζουν» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται η μείωση των εσόδων, «οι φόροι τρώνε τους φόρους», η κοινωνία δεν καταναλώνει, τα μαγαζιά κλείνουν, και οι επιχειρήσεις φεύγουν και πηγαίνουν σε άλλες χώρες με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές που είναι στη γειτονιά μας.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η ΝΔ, όταν υπάρχουν θετικές ρυθμίσεις δε διστάζει να υπερψηφίσει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδέχεται λανθασμένες πολιτικές».

«Όπως καταψηφίζουμε νομοσχέδια που είναι στη λάθος κατεύθυνση, ψηφίζουμε νομοσχέδια που είναι στη σωστή κατεύθυνση», είπε και συμπλήρωσε: «Στο λάθος δεν πρόκειται να πούμε ποτέ "ναι"».

Ο κ. Μιχελάκης εκτίμησε πως όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει, ονειρεύεται συγκυβέρνηση και συνέχισε: «Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν να βγουν και να το πουν. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά τερτίπια.
Το θέμα των πρόωρων εκλογών, το έχουμε χειριστεί με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Αυτή τη στιγμή, το όποιο κόστος των πρόωρων εκλογών, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που έχει η χώρα από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσίας. Ζητήσαμε εκλογές, από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κυβερνήσει».

Αρνήθηκε πάντως, να σχολιάσεις τις απόψεις που εκφράζουν στελέχη του κόμματος κατά των πρόωρων εκλογών.