current views are: 10

13 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:24

Για πανικό στο Μαξίμου, μιλά η ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Πετσίτη

Η σύνδεση με συντάξεις-Σκοπιανό

Δημοσίευση 05:24’

Η σύνδεση με συντάξεις-Σκοπιανό

«Ποιες υπηρεσίες παρείχε ο Μανώλης Πετσίτης, σε ποια επιχειρηματικά συμφέροντα, και με τι ανταλλάγματα για την παρέα του Μαξίμου;», είναι το ερώτημα που απευθύνει πλέον η ΝΔ προς την κυβέρνηση. Στην οδό Πειραιώς επιμένουν να ζητούν απαντήσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς με βάση τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα, θεωρούν ότι αγγίζει, όχι απλά την αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υπενθυμίζουν από την οδό Πειραιώς, ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, που πλέον διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας, είναι εκείνος που αποκάλυψε στις συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ότι ο συμμαθητής και εξ απορρήτων του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, επισκεπτόταν συχνά τη ΔΕΠΑ, ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου». 

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη, τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, όπως και για ποιες υπηρεσίες αμείβονταν με 200.000 ευρώ από την ELFE που χρωστούσε εκατομμύρια στη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου», σχολίαζε στο newpost.gr  πηγή της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο στέλεχος, αλλά για κάποιον που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό και τα video που έχουν δημοσιευτεί από τις εκλογικές νίκες του 2015.

Σύμφωνα με το γαλάζιο επιτελείο, η αντίδραση που υπάρχει μέχρι στιγμής από το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει πανικό, ο οποίος αποδεικνύεται και από την προσπάθεια του στενού κυβερνητικού πυρήνα, να επιχειρήσει να στρέψει τη συζήτηση από το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη, στην καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο κ. Τσίπρας αφού μόνος του προκάλεσε και ψήφισε μια ακόμη αχρείαστη περικοπή στις συντάξεις, δεν δίστασε να την βάλει στο παζάρι για την ψήφιση της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά να μεταφέρει στον κ. Τσίπρα αυτό που συζητούν όλοι οι Έλληνες μεταξύ τους», σημείωνε στην ιστοσελίδα μας, στενός συνεργάτης του. Και όπως εξηγούσε ο ίδιος, το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν χρειαζόταν να ψηφισθεί το 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον να εφαρμοσθεί σήμερα καθώς δεν υπήρχε τέτοια δημοσιονομική αναγκαιότητα. Επεβλήθη στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα και αυτή την αναξιοπιστία επιχείρησε ο κ. Τσίπρας να την ανακτήσει μέσω του Σκοπιανού.

Ανταλλαξε δηλαδή, σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, ένα μέτρο που δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να είχε ψηφίσει -γιατί δεν χρειαζόταν- με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Σχετικά με τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο κ. Τσίπρας θα θέσει τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη στους ηγέτες της Ε.Ε. και θα ζητήσει να τις αποδοκιμάσουν, από τη ΝΔ μιλούν για κωμικοτραγική αντίδραση που προδίδει την αμηχανία του κ. Τσίπρα.

«Η συμπεριφορά τους θυμίζει μικρά κακομαθημένα παιδιά που απειλούν συμμαθητές τους ότι θα τους καταγγείλουν στο δάσκαλο. Και θέλουν, λένε, και στοιχεία. Μα θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ντοκουμέντα στη μυστική διπλωματία που εξ αρχής έκανε η κυβέρνηση; Τις διεθνείς πιέσεις τις γνώριζαν όλοι. Ας απαντήσουν εκείνοι γιατί ενέδωσαν σε αυτές τις πιέσεις. Ο κ. Τσίπρας είναι που πρέπει να  εξηγήσει γιατί δέχθηκε να υπογράψει κάτι που κανείς προκάτοχός του δεν είχε διανοηθεί να αποδεχθεί», σχολιάζουν από την οδό Πειραιώς.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να παραστεί σήμερα στο Συνέδριο του ΕΛΚ, από τη ΝΔ υπενθυμίζουν ότι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ, γνώριζαν από την Κυριακή το βράδυ, πριν δηλαδή από τη συζήτηση στη Βουλή, ότι δεν θα πήγαινε στις Βρυξέλλες, λόγω των υποχρεώσεων που έχει ενόψει του Συνεδρίου της ΝΔ που ξεκινά αύριο.

«Μπορεί να μην παραστεί η ΝΔ στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά θα παραστεί το ΕΛΚ στο Συνέδριο της ΝΔ» σημειώνουν από την οδό Πειραιώς, αναφερόμενοι στις παρουσίες του υποψηφίου της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ και στον εκπρόσωπο της Κομισιόν και του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, οι οποίοι θα πάρουν και το λόγο το Σάββατο, για να απευθυνθούν στα στελέχη της ΝΔ.


σχετικα αρθρα