ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Ο κίνδυνος από τη ναζιστική θηριωδία δεν έχει περάσει

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2018, 11:10 / Ανανεώθηκε 13 Δεκεμβρίου 2018, 11:10
Παυλόπουλος: Ο κίνδυνος από τη ναζιστική θηριωδία δεν έχει περάσει
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Δήλωση με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Ως το «μεγαλύτερο και απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «τη βάρβαρη σφαγή και την ανελέητη καταστροφή», που συντελέστηκε στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943 από τον γερμανικό στρατό.

Σε δήλωσή του με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως «τιμούμε ευλαβικά την Ιερή Μνήμη των τραγικών Θυμάτων αυτής της θηριωδίας. Και συνεχίζουμε τον αγώνα δικαίωσης της Θυσίας τους, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση σε όλο τον Κόσμο ένα διπλό, ηχηρό, μήνυμα με βάση την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας: Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά». 

«Και στην Μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, πρέπει να μην παραβλέπουμε ότι ο κίνδυνος από τη ναζιστική θηριωδία δεν έχει περάσει», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι:

«Στην Ευρώπη σήμερα ξεφυτρώνουν μορφώματα, τα οποία είναι ουσιαστικά -και δυστυχώς- συνεχιστές αυτής της θηριωδίας και της απάνθρωπης ιδεολογίας, αν μπορούμε να μιλάμε για ιδεολογία. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο, την Δημοκρατία, το ίδιο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Πρέπει λοιπόν να μην επιτρέψουμε, ποτέ ξανά, σε τέτοια μορφώματα να καθορίζουν το μέλλον μας και, ιδιαίτερα, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».