Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου πέντε ώρες, στο υπουργείο Οικονομικών, η δεύτερη συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ θα πραγματοποιήθει και τρίτος γύρος  διαπραγματεύσεων. Η τρόικα εμμένει στην κατά γράμμα τήρηση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου. Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι στις συζητήσεις με την τρόικα δεν γίνεται λόγος για νέα μέτρα, αλλά για εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων.
Κόκκινες γραμμές των επικεφαλής είναι: η άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και η εργασιακή εφεδρεία, η περιστολή των κοινωνικών επιδομάτων, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το πλήρες "άνοιγμα" των "κλειστών επαγγελμάτων".

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις.

Σήμερα, εκτάκτως στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης αφού ψηλά στην ατζέντα των επαφών έχουν τεθεί εί η πρόσθετη χρηματοδότηση 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ που απαιτείται για τα ασφαλιστικά ταμεία και η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (κλαδικές συμβάσεις εργασίας, κ.λπ.).

Για αργότερα σήμερα το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


Σχετικά θέματα: Σκληρό παζάρι με τη τρόικα, μεγαλος «ασθενής» τα Ασφαλιστικά Ταμεία