Το ενδεχόμενο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων επανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο «Ραδιο 9». Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι αν δεν μπορεί να απορροφηθεί το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις, «δεν μπορεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να είναι χρήσιμο για κάποιο έργο, που αφορά το κοινωνικό σύνολο. Η υπηρεσία δεν υπάρχει για το εαυτό της».

Ο υπoυργός διευκρίνησε ότι η τρόικα δεν έχει θέσει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά «θέμα γραφειοκρατείας». «Η τρόικα δεν λέει να απολύσουμε. Λέει να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος και βεβαίως να μειώσουμε το κράτος, με την έννοια να μην έχουμε υπηρεσίες που κάνουν το ίδιο έργο και την ίδια σπατάλη» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν έχει λάβει υπόψη του τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για την ανταλλαγή ομολόγων και τη μείωση του χρέους, αναγνωρίζοντας ότι δεν έχουν επιτευχθεί στο σύνολό τους οι στόχοι που έχουν τεθεί, όπως στον τομέα των εσόδων.

Για το θέμα των ταξί και τις διαφωνίες με τον Γιάννη Ραγκούση απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος συμπαρατάσσεται στην πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου και τους χειρισμούς του, αλλά πρόσθεσε πως «σε μια συζήτηση πολιτικών αποφάσεων, θα πρέπει να είμαι παρών στα θέματα που με αφορούν προσωπικά, για να υπερασπιστώ δικές μου απόψεις και επιλογές».

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόσθεσε, αναφέρει ότι ο νόμος μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος και όχι για το ατομικό οικονομικό συμφέρον κάποιου.