Στα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει παραγγελθεί για τον βαρύτατο τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης την 15η Ιουνίου, παρέπεμψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του "Πανελληνίου Άρματος Πολιτών" Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δημαρά, κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής τους στη Βουλή. Παράλληλα, κόντρα ξέσπασε μεταξύ του κ. Παπουτσή και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον Μίκη Θεοδωράκη. Αναλυτικότερα, ο κ. Παπουτσής τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να εκφέρει κρίση βασιζόμενος μόνον στην καταγγελία του δημοσιογράφου» και πως «η Δημοκρατία και η Αριστερά, ποτέ δεν δέχθηκαν την καταγγελία ως θέσφατο», επανέλαβε πως οι κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου του προς την Αστυνομία, παραμένουν η επίδειξη ηπιότητας και καταφυγή στη βία μονάχα όταν παρίσταται ανάγκη, πάντα επί τη βάσει της αρχής της αναλογικότητας  ενώ καταφέρθηκε και κατά του Μίκη Θεοδωράκη, τονίζοντας πως «οι προβλέψεις του την προηγουμένη των επεισοδίων για «ματοκύλισμα της Αθήνας από τους πραιτοριανούς του Παπουτσή», σε άλλες εποχές θα μπορούσαν να θεωρηθούν προβοκάτσια».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη και διερωτήθηκε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης προβοκάτορας;»

«Γιατί; Είναι στο απυρόβλητο ο κος Θεοδωράκης; Ποιος είναι ο κος Μίκης Θεοδωράκης που μιλά έτσι για υπουργό της κυβέρνησης;», απάντησε ο Χρήστος Παπουτσής.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παπουτσής ανέφερε πως έχει ήδη εξεταστεί το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας προς τον δημοσιογράφο για την αποκατάσταση της υγείας του.

«Επειδή, όμως, η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε μια δικαστική διαδικασία, όπου το κράτος θα πρέπει να πιστοποιήσει τις πραγματικές ευθύνες - και αυτό πρέπει να προκύπτει από την ίδια τη Δικαιοσύνη - γι’ αυτό το λόγο δεν είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε αμέσως στο εύλογο αυτό αίτημα και κρατηθήκαμε μακριά από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της ευαισθησίας μας», ανέφερε.

Με το Μανώλη Κυπραίο να παρακολουθεί την συζήτηση από τα θεωρεία της Βουλής, διεξήχθη στην Ολομέλεια η συζήτηση των ερωτήσεων των κ.κ. Τσίπρα και Δημαρά, ο οποίος (δημοσιογράφος) έχει εγείρει αγωγή και έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη εκ μέρους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, επί τη βάσει της καταγγελίας του ότι παρά την επίδειξη της επαγγελματικής του ταυτότητας, αστυνομικό όργανο πυροδότησε χειροβομβίδα κρότου - λάμψης εναντίον του από απόσταση ενάμισι μέτρου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την ολική απώλεια της ακοής του.

«Το γεγονός ότι 2,5 μήνες μετά, δεν έχει προχωρήσει τίποτα για τον εντοπισμό των ενόχων, μας δίνεται η εντύπωση ότι δημιουργείται καθεστώς ατιμωρησίας, με κινδύνους για την Δημοκρατία μας» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, ο δε Γιάννης Δημαράς "εξομολογήθηκε" πως "ούτε στα πιο εφιαλτικά μου όνειρα ως νέος, δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν δυνατόν να συμβεί να ρωτήσω και να εγκαλέσω πολιτικά στη Βουλή, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, παλιό μου φίλο, σύντροφο και συναγωνιστή, που ως μέλος της ΕΦΕΕ έδινε μάχη για δημοκρατικά δικαιώματα».

«Το γεγονός ενός σοβαρού τραυματισμού ενός πολίτη, δημοσιογράφου, είναι αυτό καθ' αυτό τραγικό. Ιδίως μάλιστα για έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, που ενδέχεται να είναι και μόνιμος, θέλω πρώτ’ απ’ όλα στον άνθρωπο να εκφράσω την συμπαράστασή μου και να εκφράσω τις ευχές μου για πλήρη ανάρρωση» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Πέραν όμως του γεγονότος αυτού, ανακύπτουν και ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες και τους υπαίτιους. Όχι μόνον θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση, αλλά εφ’ όσον προσδιοριστούν οι υπεύθυνοι, η τιμωρία θα είναι και πάρα πολύ αυστηρή. Αν είναι μόνιμη η βλάβη, τιμωρείται ως κακούργημα από τον ποινικό νόμο και επισύρει απόταξη από το Σώμα της Αστυνομίας», είπε. Από την άλλη, ωστόσο, η απόταξη θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη, είπε.