Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ύστερα από πρόσκληση του Iσραηλινού υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2011, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μπεγλίτης θα γίνει δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σίμον Πέρες, τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Άβιντγκορ Λίμπερμαν.

Στις συνομιλίες με τον κ. Μπαράκ, θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις στους τομείς της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας και θα υπογραφεί από τους δύο Υπουργούς σχετικό Επιχειρησιακό Μνημόνιο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Πολιτικής Άμυνας Ματάν Βιλνάι και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο Μπένι Γκαντζ.

Ο κ. Μπεγλίτης θα επισκεφθεί, τέλος, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα γίνει δεκτός από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. κ. Θεόφιλο Γ’.