«Το σύστημα είναι μπλοκαρισμένο εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να επιβληθεί μια τάξη και δεν είναι ζήτημα της Τρόικας. Είναι θέμα συνέπειας για τη δική μας έννομη τάξη». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σχετικά με την εκδίκαση χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Πάτρα και μίλησε στην ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που πραγματοποιείται στην πόλη. Επίσης ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει να ξεδιαλύνουμε τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις», ενώ σημείωσε ότι «ως υπουργείο προσπαθούμε να βάλουμε τέτοιους στόχους που να είναι εφικτοί».

«Δεν είναι εύκολο να τηρηθούν» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «όσες παρεμβάσεις και εάν κάνουμε, οι συνέπειες είναι μακροπρόθεσμες. Δεν πρόκειται για πίεση της τρόικας, αλλά είναι ζήτημα συνέπειας προς τους πολίτες. Βρισκόμαστε σε φάση μεγάλων αλλαγών».

Σε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση ο Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι «ήταν σημαντική ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που λειτούργησε τότε ως πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής και ανασύρθηκε από το αρχείο η υπόθεση που πραγματικά είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Το λόγο βέβαια έχει δικαιοσύνη και δεν μπορεί να εμπλέκεται η πολιτική εξουσία».