«Ο κ. Παπανδρέου, σε μια ανιαρή πραγματεία, που διάβασε σήμερα, μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχολίαζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μιχελάκης τόνισε: «Μίλησε για το διεθνή σοσιαλισμό, αλλά δεν είπε τίποτα για τη βαρβαρότητα της πολιτικής του. Αναγνώρισε το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά δεν είπε τίποτα για τη δική του πολιτική, που διέλυσε την Οικονομία και την Κοινωνία. Ανέπτυξε στόχους που πρέπει να έχουν η Ευρώπη και ο Κόσμος, αλλά δεν είπε τίποτα για την κυβέρνησή του, που έπεσε έξω σε όλους τους στόχους της για την Ελλάδα».

«Σε τόσο κρίσιμες ώρες, ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, ζει σε άλλη πλανητική διάσταση, χωρίς να έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα», κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Κάποτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ φώναζαν, «σήκω Ανδρέα να τους δεις». Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς, ποια απογοήτευση θα αισθανόταν σήμερα ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ από τους κληρονόμους του» ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

«Δείγμα της πιο αλαζονικής και δεξιάς κυβέρνησης στη μεταπολίτευση, που έχει το θράσος μετά από όλα τα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας να μιλά για ανάπτυξη, εργασία, και δημοκρατία, κατηγορώντας την αριστερά για δογματισμό» χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Παπανδρέου το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «ο λαός, στις πλατείες και στους δρόμους, με σταθμό τη διαδήλωση στη ΔΕΘ, θα δείξει στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του ότι τα παραμύθια τελείωσαν».

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι η ομιλία του πρωθυπουργού θα μπορούσε να είχε γίνει το 2005, το 2006, το 2007. Όχι το 2011 και σίγουρα όχι στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της ύφεσης. Αμφισβητεί δε ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για την έξοδο της χώρας από την κρίση: «Όλοι οι δείκτες μαρτυρούν δραματικά το αντίθετο. Ότι με την πολιτική τους σπρώχνουν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στο περιθώριο»