«Στην κοινωνία συντελούνται αυτή την περίοδο τεκτονικές αλλαγές. Ιστορική ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης, για να μην έχει το ΠΑΣΟΚ το τέλος της Ένωσης Κέντρου, είναι ο συνεχής αγώνας να ανταποκρίνεται στις νέες κοινωνικές απαιτήσεις, να αντιστοιχείται με τις εθνικές προτεραιότητες και να εκφράζει τη συμμαχία των παραγωγικών δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας με τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης» δηλώνει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τα 37α «γενέθλια» του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές άμεσα και τολμηρά και προσθέτει «οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων δεν είναι τόσο όσοι αντικειμενικά ξεβολεύονται ή πλήττονται στα συμφέροντά τους, αλλά εκείνοι που συνεχίζουν να είναι αμετανόητα προσκολλημένοι στο παρελθόν νομίζοντας ότι αρκεί μια δήθεν μεταρρυθμιστική ρητορική».

Απαντώντας σε ερώτηση πως θα συνεχιστούν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δηλώνει ότι χρειάζονται "προοδευτικές μεταρρυθμίσεις τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, κανέναν δισταγμό και χωρίς παλινωδίες».

Ο υπουργός Υποδομών δηλώνει ότι με βάση τα αποτελέσματα στους στόχους που έχουν τεθεί, θα κριθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ακολουθούν προγράμματα εξυγίανσης όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ ενώ κάνει λόγο και για αναθεώρηση ορισμένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Σε ότι αφορά τα ταξί τονίζει ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα φέρει στο υπουργικό συμβούλιο- πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη- τις ρυθμίσεις για τις άδειες και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης. Τονίζει ότι σε πολλές ευρωπαικές πόλεις και χώρες δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια αλλά σημειώνει « άλλο τα επιστημονικά τεκμηριωμένα πληθυσμιακά κριτήρια και άλλο τα πληθυσμιακά τεχνάσματα για να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό».Διερωτάται επίσης γιατί αν το επάγγελμα είναι κορεσμένο η μεταπώληση της άδειας στην μαύρη αγορά είναι τόσο ακριβή.