Όλα τα αρνητικά σεναρία είναι ανοιχτά ακόμη και εκείνο της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, εκτίμησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου σε σημερινή συνέντυεξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Βήμα 99,5.   Η κ. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Σταθερά θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή η υπουργός Παιδείας προειδοποίσηε ότι στην περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά - συμπεριλαμβανομένου και εκείνου «ο πεόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ».

Τέλος παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί της κυβέρνησης θα μπορούσαν να ήταν ταχύτεροι, ωστόσο τόνισε ότι η κοινωνία, κόντρα στη λογική της, τα αλλάζει όλα και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

ΝΔ: Πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον βάζει η κ. Διαμαντοπούλου

Σκληρή προσωπική επίθεση στην Άννα Διαμαντοπούλου, έκανε η ΝΔ. "Μόνο και μόνο που λέει τη λέξη "δραχμή", η κ. Διαμαντοπούλου τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία", αναφέρει ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει: "Δεν είδε η κ. Διαμαντοπούλου ότι τα spread έφτασαν σήμερα στις 1.730 μονάδες; Ούτε άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπάι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;".

Η ΝΔ αποδίδει τις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου στο ότι "αναγνωρίζει την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- και προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες, καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία".

Κάνει λόγο για τακτική "εκβιαστικών διλημμάτων για χρεοκοπία και στάση πληρωμών, που εγκαινίασαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος και η κ. Δαμανάκη" και προσθέτει ότι η κ. Διαμαντοπούλου "επανέρχεται σήμερα στα καταστροφικά σενάρια επιστροφής στη δραχμή".

Τέλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάζει πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον με ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια".

Πηγή: Το Βήμα - ΑΠΕ