Με τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την τριήμερη παραμονή του στην πόλη, στο πλαίσιο της επίσκεψης για την 76η ΔΕΘ, στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τα μέλη των διοικήσεων της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo ΑΕ, θα ξεναγηθεί σε περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης και το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία. Στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο "Ι. Βελλίδης".

Ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και κυβερνητικού κλιμακίου στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ, βουλευτές της ΝΔ από την Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για πλήρη υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης και του θεσμού της ΔΕΘ και σημείωσαν ότι δεν περιμένουν τίποτε από την ομιλία του πρωθυπουργού. Επίσης, επεσήμαναν ότι υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και οργή στους πολίτες από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά οι ίδιοι δεν θα πάνε στις διαδηλώσεις που προγραμματίζουν τα συνδικάτα και άλλοι φορείς, και αντιτίθενται σε ενέργειες που διασαλεύουν την έννομη τάξη, όπως οι αποκλεισμοί δρόμων.

Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, είπαν ότι η στάση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις και παλινωδίες. Όπως υπογράμμισαν, το μετρό θυμίζει «γιοφύρι της Άρτας», η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 27% και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΚΘ αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν, ενώ είναι μεγάλα τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα, τον αθλητισμό, την παιδεία, τις μεταφορές και σε άλλους τομείς.

Ο κ. Γκιουλέκας, που είναι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατηγόρησε το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για «τουρκολαγνεία» και σημείωσε ότι δεν πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του δήμου η λειτουργία αποτεφρωτηρίου για την καύση νεκρών, και τζαμιού, αλλά πιο σημαντικά ζητήματα. «Όταν έρθει η ώρα να τα συζητήσουμε», είπε, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Γ. Ιωαννίδης.
TAGS