Την απόλυτη ευθύνη για την αιματηρή συμπλοκή στο Ηράκλειο της Κρήτης επέρριψε στους επικεφαλής των ομάδων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη για το περιστατικό και τον θάνατο του εικοσάχρονου. «Το περιστατικό αυτό, δεν έχει σχέση ούτε με φιλάθλους ούτε με οπαδούς, είναι απόλυτη η ευθύνη των επικεφαλής των ομάδων που επιτρέπουν τη λειτουργία συνδέσμων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οπαδών και φιλάθλων ανεξέλεγκτα, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει. Ακόμη και εκείνοι που επιλέγουν βία ως ένα στοιχείο της καθημερινής τους δραστηριότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής στο πλαίσιο επερώτησης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη και των βουλευτών Χρ. Μαρκογιαννάκη Γ. Κοντογιάννη και Ελ. Αυγενάκη για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ειδικά στην αναφορά κ. Αυγενάκη για το θλιβερό γεγονός στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Παπουτσής είπε πως «ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και πρέπει με κάθε τρόπο να καταδικάσουμε αυτές τις πρακτικές και να ξεκαθαρίσουμε ποιοί είναι φίλαθλοι και ποιοί οι οπαδοί των ομάδων και ποιοί είναι εκείνοι μου χρησιμοποιούν τις γηπεδικές διαφορές μόνο και μόνο για να εκδηλώνουν την βία».

«Έχουμε κι εμείς όμως μεγάλη ευθύνη» παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λόγος για τον οποίο - όπως είπε - η Βουλή πρέπει γρήγορα να νομοθετήσει. Επικαλούμενος το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Π. Γερουλάνος - με το οποίο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους συνδέσμους οπαδών αλλά και περιέχει ρυθμίσεις ενάντια στη βία - ο κ. Παπουτσής τόνισε πως με κάθε τρόπο ο πολιτικός κόσμος πρέπει να επιμείνει ώστε να μην επιτρέπεται να κρύβεται η βία πίσω από τους οργανωμένους συνδέσμους, αλλά να φωλιάζει η άμιλλα και η αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό.

Συνεχίζονται οι έρευνες - Οι πρώτες συλλήψεις

Δυο εισαγγελείς σε συνεργασία με την αστυνομία, έχουν ξεκινήσει εξονυχιστική έρευνα για τον θάνατο του 21χρονου νεαρού από τα Μάλια και τον τραυματισμό άλλων δυο, κατά τη διάρκεια των μοιραίων επεισοδίων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αργά απόψε είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς 13 άτομα που πιθανότατα εμπλέκονται στη θανατηφόρα συμπλοκή και η αστυνομία προσπαθεί να συνδέσει το «παζλ» που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της επίθεσης.