Το νομοσχέδιο για τα ταξί, η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και θέματα υγείας είναι τα ζητήματα που θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα στι 16.00 το απόγευμα. Στη συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, το οποίο, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, θα προβλέπει μεν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αλλά θα υπάρχουν και πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία δεν αποτελούν εμπόδιο προς την κατεύθυνση αυτή.

Σχετικά με τις προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί να προχωρήσουν σε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, όπως και άλλων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Μόσιαλος, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο δυναμικά στις μεταρρυθμίσεις και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ενώ υπενθύμισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου ότι για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι που έχουν τεθεί χρειάζεται η κοινή προσπάθεια όλων.

Την ίδια ώρα, επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε αργά το απόγευμα προειδοποίησε για «άσχημες εξελίξεις» εάν όπως είπε, «ληφθούν λάθος αποφάσεις» στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή εξαπέλυσε δριμύτατη προσωπική επίθεση κατά του κ. Ραγκούση τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο για τη Δημοκρατία» διότι, όπως είπε, «ενώ είχε δώσει τον λόγο του και στη Βουλή και στο ΚτΕ του ΠΑΣΟΚ ότι από τις 20 Αυγούστου και ύστερα θα έχει έτοιμο ένα σχέδιο που θα μας το δώσει να το συζητήσουμε και να κάνουμε διάλογο, προτίμησε την τακτική των επιλεκτικών διαρροών σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα». Κατά τον κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός «προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον κλάδο για να φτιάξει το δικό του πολιτικό προφίλ, που το έχει χάσει».