"Εγώ πιστεύω ότι δεν θα αποφύγουμε τις εκλογές με το κόστος το οποίο θα υπάρχει", δήλωσε η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84". Εκτίμησε ότι μετά της εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας και τόνισε πως το κόμμα της θα είναι καταλύτης. Διαψεύδοντας μάλιστα σενάρια περί διάλυσης της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως "είμαστε θύματα διαφόρων κακοπροαίρετων προσπαθειών, να μας βγάλουν από τη μέση, γιατί γνωρίζουν ότι έχουμε δύναμη και ανταπόκριση στον κόσμο". Επιπλέον, επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι η Συμμαχία θα είναι στην επόμενη Βουλή και θα αποδειχθεί η έκπληξη των εκλογών, για δε τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι σε όλη την Ευρώπη οι εταιρείες μετρήσεων δεν μπορούν να βρουν τα καινούργια κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην οικονομία, ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην ουσία κάνει διαπραγμάτευση, παρ' όλο που ο ίδιος επισήμως το αρνείται.

"Διαπραγματεύεται, δηλαδή, ή προσπαθεί να διαπραγματευτεί", σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας πως "η αναβολή των αποφάσεων, στην πολιτική έχει κόστος".

Κριτική άσκησε, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, και στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για αλαζονεία, καθώς "λέει ότι μόνη της θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και ζητά καθαρές λύσεις" και υποστήριξε πως κανένα κόμμα δεν μπορεί να βγάλει μόνο του τη χώρα από την κρίση. "Χρειάζεται να ενωθούν οι δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό αύριο της Ελλάδας και να δώσουν από κοινού τη μάχη. Αυτό θα γίνει μόνο με κυβέρνηση συνεργασίας", επανέλαβε.

Αύριο η Ντόρα Μπακογιάννη αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση, μεταξύ άλλων και με τον αρμόδιο επίτροπο για την οικονομία Όλι Ρεν.