Στο κεφάλαιο του περιουσιακού επικεντρώθηκαν οι δύο ηγέτες, Χριστόφιας και Έρογλου, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Ο κ. Ντάουνερ δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης, ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες της κάθε πλευράς θα συνεχίσουν η κάθε μία ξεχωριστά τη συζήτηση το απόγευμα.

Ανέφερε, επίσης, ότι αύριο, Τετάρτη, οι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών που ασχολούνται με το περιουσιακό, θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τις διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών για να συνεχίσουν τη συζήτηση, ενώ οι ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου το πρωί της Πέμπτης.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι το απόγευμα της Τέταρτης θα γίνει τηλεδιάσκεψη προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος τα Ηνωμένα Έθνη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, τη Δευτέρα στην Αθήνα, λέγοντας ότι είναι σημαντικό τα Ηνωμένα Έθνη να έχουν συναντήσεις με τις εγγυήτριες δυνάμεις, και ειδικά με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο κ. Ντάουνερ, ερωτηθείς γιατί ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποχώρησε νωρίτερα από το χώρο των συνομιλιών, εξήγησε ότι ο κ. Χριστόφιας δεν παρακάθισε στο γεύμα, στο οποίο, όπως ανέφερε, παρέμεινε η διαπραγματευτική ομάδα της ελληνοκυπριακής πλευράς μαζί με τον κ. Έρογλου και την τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα.