Για «επικοινωνιακά τεχνάσματα» της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωσή του σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και την κατηγορεί ότι «μεταθέτει το κόστος της αποτυχίας της στις πλάτες των πολιτών». «Αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιάς αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της, και πάλι, στις πλάτες των πολιτών. Μόνο που δεν πείθει πια κανένα... Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει», τονίζει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει:

«Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο ...«πρωθυπουργικό» διάγγελμα, σε λίγες μέρες, από τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης! Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν... "προγραμματισμένη"»!

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα προχωρήσει εσπευσμένα σε εκείνα που, έως χθες, φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει! Δεν μας εξήγησε: αν ήταν σωστά, γιατί τα απέφευγε ως σήμερα; Κι αν ήταν λάθος, γιατί χθες τα εξήγγειλε, υποσχόμενη μάλιστα ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι είχε αρχικά δεσμευτεί; Και τελικά, γιατί τα προσυπέγραψε, αν είχε πρόβλημα; Και γιατί δεν τα έκανε προηγουμένως, αν δεν είχε πρόβλημα;» και υπογραμμίζει:

«Το "γιατί αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά", δεν χρειάζεται να του το πούμε εμείς. Του το λέει με ενυπόγραφο άρθρο του ο... αδελφός του πρωθυπουργού!»

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, επισημαίνει ότι «θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί αναλυτικά» και υπενθυμίζει ότι η «Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις, για λόγους, που με σαφήνεια έχει αναπτύξει. Ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που -όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας- η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη».