Αίσθηση προκάλεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ και πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης ο οποίος υπεραμύνθηκε της συνεννόησης μεταξύ των δύο κομμάτων. Από την ηγεσία της ΝΔ δεν υπήρξε καμία αντίδραση.  Κύκλοι της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν απλώς ότι δεν ασχολούνται.
Ο πρώην Υπουργός ζήτησε απο την Ν.Δ. και τη ηγεσία του κόμματος να «βάλει πλάτη» και να στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να εξέλθει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την κεντρική στρατηγική του κ. Αντ. Σαμαρά.
 
«Σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα και η ηθική της υπόσταση στο εξωτερικό, θεωρώ ότι όλοι, και η Ν.Δ. κυρίως, θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από το εθνικό αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Η δήλωση του κ. Χατζηγάκη έγινε μία ημέρα μετά την δημόσια προτροπή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη που ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση, και όχι συγκυβέρνηση, μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.