Βόμβα έριξε ο Γιάννης Μανώλης δηλώνοντας (ΝΕΤ fm) ότι υπάρχουν οικονομικοεκδοτικά συμφέροντα που πιέζουν τον Σαμαρά να πει ναι στη συγκυβέρνηση. Η δήλωση έρχεται τη μέρα που ο Σωτ. Χατζηγάκης ζητάει από τη ΝΔ να βάλει πλάτη και λίγες ώρες μετά την παραίνεση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για συναίνεση και όχι για συγκυβέρνηση.

Ανάλογες απόψεις έχουν διατυπώσει οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μανώλης δήλωσε: «Συγκυβέρνηση, για να πάρουμε πιο εύκολα τα μέτρα και να ξεσκίσουμε τον κόσμο, εγώ διαφωνώ. Το έχω πει πολλές φορές». Η βόμβα όμως έσκασε με τη δήλωση ότι «υπάρχουν συμφέροντα οικονομικά και εκδοτικά που πιέζουν και τον πρόεδρο της ΝΔ. Η συγκυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά».

Δημοκρατική Συμμαχία: «Να κατονομάσει τα συμφέροντα η ΝΔ»

Την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας προκάλεσαν δηλώσεις του Γιάννη Μανώλη. Ο γραμματέας της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου κάλεσε τόσο τον κ. Μανώλη όσο και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να κατονομάσουν ποια είναι αυτά τα συμφέροντα.

«Δηλαδή όταν ο κ. Σαμαράς πριν από λίγες εβδομάδες συζητούσε στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό την πρόταση συνεργασίας με την κυβέρνηση, την έκανε πιεζόμενος από διάφορα συμφέροντα;», αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως όταν πολιτικά στελέχη προβαίνουν σε τέτοιες δημόσιες δηλώσεις, υποχρεούνται να καταθέτουν στοιχεία και ονόματα για όσα ισχυρίζονται.

«Είναι το ελάχιστο που πρέπει να ζητήσει ο κ. Σαμαράς από τον τομεάρχη του», κατέληξε στη δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.