Σειρά συναντήσεων με ξένους αξιωματούχους είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στα γραφεία του κόμματος.
Αρχικά συναντήθηκε με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Σαμίρ Αμπου Γκαζέλεχ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους, η οποία - όπως υποστήριξε - θα αποτελέσει αφετηρία για την ειρήνευση στην περιοχή.

«Έχουν περάσει 64 χρόνια και νομίζω πως είναι καιρός η παγκόσμια κοινότητα να διορθώσει ένα λάθος. Διαφορετικά θα έχουμε συνεχείς τριβές και δεν γνωρίζουμε πότε θα φύγει η σπίθα, που θα φέρει κάτι χειρότερο από τις προηγούμενες φορές», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει στενή φίλη του παλαιστινιακού λαού και είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Καρατζαφέρη για το Παλαιστινιακό και γενικότερα για τα όσα συμβαίνουν στον αραβικό κόσμο. Επίσης τον ενημέρωσε - όπως είπε - για την προσφυγή που θα κάνει η χώρα του στα Ηνωμένα Έθνη για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους και δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στον Πρόεδρο Αμπάς τις απόψεις του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Στη συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με το Δανό ευρωβουλευτή Μόρτεν Μεσερσμιτ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της πολιτικής Ομάδας EFD (Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας), στην οποίαν ανήκει και ο ΛΑΟΣ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν - σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δανού ευρωβουλευτή - τα προβλήματα της μετανάστευσης στην Ευρώπη. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση και την ελπίδα για μια στενότερη συνεργασία με τον ΛΑΟΣ «γιατί μοιραζόμαστε πολλές κοινές ιδέες όσον αφορά στα προβλήματα της ΕΕ, αλλά και στα προβλήματα που αναδύονται από την αυξανόμενη μετανάστευση».

Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης ευχαρίστησε τον Δανό ευρωβουλευτή, «για τη βοήθειά του προς τη χώρα», αφού, όπως είπε, «κάνει ολόκληρη καμπάνια για να έρθουν όλο και περισσότεροι Δανοί τουρίστες στα νησιά μας».