Σφοδρή επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «υποκρίνεται, λέει ψέματα και εφευρίσκει μαγικές συνταγές», αλλά «δεν κομίζει τίποτα, παρά μόνο επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας για να επανέλθει η Δεξιά στην εξουσία». Σχολιάζοντας και πρόσφατη συνέντευξη του κ.Σαμαρά, ο κ. Καρχιμάκης ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει ψεύτικη και επίπλαστη εικόνα για το τί σκοπεύει να πράξει, αν το κόμμα του αναλάβει την εξουσία, αφού δήλωσε ότι «θα αποκαταστήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, αν το επιτρέψει το έλλειμμα και αν εφαρμοστεί το πρόγραμμά του, σε τρία-τέσσερα χρόνια από σήμερα».

Με αφορμή σημερινή συνέντευξη Τύπου της νομαρχιακής επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Καρχιμάκης σημείωσε ακόμη ότι, αν το έλλειμμα που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση της ΝΔ ήταν όντως 4,5%, όπως αυτή υποστήριζε, τότε πράγματι «λεφτά υπήρχαν». Ωστόσο, το έλλειμμα ήταν στην πραγματικότητα 16%, δηλαδή 26 δισ. ευρώ υψηλότερο, χρήματα που θα «πήγαιναν» στην οικονομία και την κοινωνία.

«Ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να λέει για νέα συνταγή, όταν χρησιμοποιεί ίδιο υλικό- της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία μετείχε. Αν είχε συνταγές, γιατί δεν τις χρησιμοποίησε τότε;», διερωτήθηκε ο κ. Καρχιμάκης.