Την εκτίμηση ότι η ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ τρόικας και ευρωπαίων από τη μιά και της κυβέρνησης από την άλλη, είναι τεχνητή, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τζάμπα μαγκιά του κ. Βενιζέλου που κράτησε λίγες ώρες». Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν οξύτατος έναντι του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, για τις δηλώσεις του σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το θέμα με την τρόικα, είπε ότι η κυβέρνηση το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, θυμίζοντας την «επανάσταση της πυτζάμας», δηλαδή, όπως είπε, με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. που είχε ανακοινώσει η Τρόικα και στη συνέχεια αντέδρασε η κυβέρνηση.

Τώρα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, είναι εμφανές ότι με εργαλείο εκβιασμού τις δόσεις, όπως έγινε και με την πέμπτη δόση - τώρα με την έκτη δόση, θα επιχειρείται από την πλευρά των εταίρων, των δανειστών, να προχωρήσουμε σε μέτρα διάλυσης της κοινωνίας, σε μέτρα βίαιης αναδιανομής του πλούτου.

Και κυρίως, πρόσθεσε, να προχωρήσουμε γοργά και στο μεγάλο σχεδιασμό τους, το μεγάλο στόχο τους, που είναι τα φιλέτα, τα φιλέτα του δημοσίου και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές, στις χρηματιστηριακές τιμές, ενός χρηματιστηρίου που καταρρέει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Αν. Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν μπορούν ένα εκατομμύριο υπάλληλοι να ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια Έλληνες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εδώ βλέπουμε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι της ακροδεξιάς στο ελληνικό Κοινοβούλιο», υπογράμμισε δε ότι η τοποθέτηση Λοβέρδου ήταν «ρατσιστική τοποθέτηση, είχε ρατσιστικό περιεχόμενο», ενώ σημείωσε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ένα εκατομμύριο, «όπως αρέσκεται να λέει ο κ. Λοβέρδος και τα διάφορα παπαγαλάκια του για να μας δείξουν ότι το δημόσιο είναι διογκωμένο». «450 χιλιάδες είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι», είπε ο κ.Τσίπρας.

Ερωτηθείς για το θέμα των μυστικών κονδυλίων, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θέλουν ενημέρωση για το που πάνε και με ποιά κριτήρια διατίθενται μεγάλα ποσά και ζήτησε να κληθούν από την Βουλή όλοι οι πρώην υπουργοί για να απαντήσουν σε ποιούς δημοσιογράφους πήγαν οι απόρρητες δαπάνες.