«Πιστεύουμε ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του αποτελέσματος του 2009 και της σημερινής βούλησης του εκλογικού σώματος. Είμαστε βέβαιοι ότι θα πάρουμε μια καθαρή εντολή. Και με αυτή την καθαρή εντολή θα μας δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας». Αυτό δήλωσε, μεταξύ των άλλων, σε συνεντεύξεις που έδωσε σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος στην εκπομπή του Βαγγέλη Σπυριδωνίδη στον 102 FM και στην εκπομπή του Βασίλη Πάικου στον Αθήνα 984.


Ο ίδιος χαρακτήρισε «απερίσκεπτο και ανεγκέφαλο να λέγονται τέτοια πράγματα» σχετικά με τις δηλώσεις Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους και τόνισε πως «πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι».

Σχετικά με την κυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Αντώναρος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εμείς προωθήσαμε πολλές αλλαγές και ήμασταν έτοιμοι να προωθήσουμε ακόμη περισσότερες. Το είπε άλλωστε ο Κώστας Καραμανλής σε 35 ομιλίες του ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2009. Έλεγε συνέχεια, με τρόπο πρωτόγνωρο για τη χώρα μας, ότι θα πάρουμε δυσάρεστα αλλά αναγκαία μέτρα. Προφανώς οι Έλληνες πολίτες δεν πίστεψαν ότι αυτό ήταν αναγκαίο, και πίστεψαν κάποιον άλλο – το σημερινό Πρωθυπουργό – που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν».

Και πρόσθεσε: «Και δεν το έλεγε μόνο πριν από τις εκλογές. Κι αν θυμάστε προσπάθησε να δώσει κάτι επιδόματα μερικών δισεκατομμυρίων μετά τις εκλογές και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σημασία έχει ότι εμείς είχαμε δρομολογήσει πολλές ρυθμίσεις. Πάρτε φερ' ειπείν τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα. Είχαμε κάνει τα πρώτα ουσιαστικά βήματα. Ήρθε το ΠΑΣΟΚ και το έβαλε στον πάγο. Και τώρα δυο χρόνια μετά έρχεται να μας αντιγράψει. Χάσαμε όμως άλλα δυο χρόνια».

«Εκείνο το οποίο βλέπουμε είναι ότι έχει αντιστραφεί η τάση η οποία υπήρχε στις εκλογές του 2009. Μην ξεχνάτε ότι χάσαμε με ένα πολύ σημαντικό ποσοστό. Ήμασταν κοντά έντεκα μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Τώρα εμείς προηγούμεθα καθαρά», επεσήμανε αναφορικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται έναντι του ΠΑΣΟΚ.