Για απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων «προφανώς εν βρασμώ» έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή. Ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «ακραία τοποθέτηση» την γενίκευση «και την δογματική αντίληψη εναντίον κοινωνικών ομάδων» ενώ εκτιμά ότι ο κ. Λοβέρδος, «προφανώς, απαξίωσε εν βρασμώ το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων». Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Καθόσον αν εν ηρεμία ελέχθησαν όσα ελέχθησαν, αυτή η πρόκληση μπορεί να οδηγήσει σε μία μονομαχία και αιματοχυσία με τη δημόσια διοίκηση».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι θα είναι η τελευταία φορά που ανεβαίνει στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός» και εκτίμησε ότι «ως εκ τούτου, θα προσαρμόσει την ομιλία του ώστε να είναι το κύκνειο πολιτικό του άσμα».

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, τα χαρακτήρισε «μέτρα αμετροέπειας» που - σύμφωνα με τον ίδιο - κινούνται εντελώς στην αντίθετη κατεύθυνση απ΄ αυτή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για πειραματισμούς εις βάρος της εθνικής υπόστασής μας, ενώ αναφερόμενος στη στάση της τρόικας είπε ότι «εκβιαστές και εκβιαζόμενοι λειτουργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά περιστατικά της αγοράς και της οικονομίας».

Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία ο ΛΑΟΣ εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται υπέρ πιο δραστικών λύσεων στο δημόσιο και χαρακτηρίζει τα περί εργασιακής εφεδρείας «άνοστα, άγευστα και άνευ προοπτικής».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος «πρέπει να προλάβουμε το χειρότερο χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε λύσεις ατελέσφορες και αντικοινωνικές».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στην απελευθέρωση των ταξί, καλώντας τον κ.Ραγκούση να εξηγήσει «την απελευθέρωση» και συγκεκριμένα «πως θα πέσει το κόστος στη χρήση του ταξί, το κόστος του πετρελαίου και το κόστος των ασφαλίστρων». Υποστήριξε επίσης ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος θα σημάνει αύξηση του δημοσίου χρέους λόγω αγοράς νέων αυτοκινήτων.

Τέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις αποκρατικοποιήσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έτσι όπως επιχειρεί να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα θυμίζει «κάτι πινακίδες στην αγορά πριν μερικά χρόνια: "Τρέξτε να προλάβετε, το αφεντικό τρελάθηκε!"»