Το ζήτημα των εκλογών απασχολεί σφόδρα το τελευταίο διάστημα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ο ίδιος πάντως σε κάθε δημόσια εμφάνιση του επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δημιουργώντας ωστόσο την εντύπωση οτι βρίσκεται στην τραπεζαρία του Τιτανικού όπου η μουσική συνέχιζε να παίζει ενώ το υπερωκεάνιο βυθίζεται. Προφανώς τόσο ο ίδιος όσο και η πλειοψηφία των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου εξακολουθούν να νομίζουν οτι οι Ευρωπαίοι δεν θα μας διώξουν απο την ευρωζώνη φοβούμενοι την συστημική κρίση που θα δημιουργηθεί λόγω της δικής μας αποχωρήσεως. Ή γνωρίζουν και θέλουν να δημιουργήσουν στον ελληνικό λαό αυτή την αίσθηση.

Είναι πασίδηλο όμως ότι με αυτή την ψευδαίσθηση συνεχίζεται το κυβερνητικό αλαλούμ, αφού δεν φαίνεται να συμμερίζεται κανένας το ενδεχόμενο της τυχόν πτωχεύσεως και ενδεχόμενης αποχωρήσεως μας απο το ευρώ. Γιατί θεωρούν -ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη- οτι δεν υπάρχει μηχανισμός αποχώρησής μας.

«Αν ωστόσο βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να πτωχεύσει η χώρα, η κοινωνική κρίση θα είναι τέτοια ώστε δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν ταραχές με απρόβλεπτες συνέπειες» σημειώνει κορυφαίος οικονομικός παράγοντας μιλώντας στο Newpost.gr. Η ίδια πηγή εξηγώντας τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης τονίζει: «Σε μια τέτοια περίπτωση τίποτα δεν θα λειτουργεί γιατί η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που δημιουργήθηκε πριν από χρόνια στην Αργεντινή. Πρέπει σε αυτή την υπόθεση εργασίας να προσθέσουμε οτι η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που έχουν αυτάρκεια ως προς την παραγωγή τροφίμων αλλά και φαρμάκων...»

Τα δεδομένα αυτά είναι γνωστά στον στενό πυρήνα του οικονομικού επιτελείου και αυτό που αυτή την ώρα επιχειρείται είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα, με βασικό όπλο την υπογραφή και οριστική εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου. Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Νewpost.gr ότι «εκλογές δεν μπορεί- μέχρι τουλάχιστον τις 15 Νοεμβρίου -να προκηρύξει ο κ. Παπανδρέου αφού αυτή είναι η ημερομηνία- όριο για την υπογραφή της σύμβασης. Εάν τότε δεν επιτευχθεί ο στόχος είναι σχεδόν βέβαιο οτι ο Πρωθυπουργός μπροστά στο αδιέξοδο που θα έχει δημιουργηθεί  θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν θα προκηρύξει εκλογές. Άλλο δρόμο δεν έχει!»

Τ.Χ