Στη φορολογία εστιάζει την πολιτική της η ΝΔ, μια εβδομάδα πριν από την άνοδο του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και, στο πλαίσιο αυτό, ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή της για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Σε σημερινή του δήλωση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης υποστηρίζει ότι «η κατάσταση στην οικονομία έφτασε, εξαιτίας της λανθασμένης συνταγής και της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας, στο απροχώρητο» και επικαλείται σειρά στοιχείων που όπως αναφέρει «διαψεύδουν τις κυβερνητικές εκτιμήσεις και καταγράφουν δραματική επιδείνωση: η ύφεση, στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, έφτασε στο 7,3%, η ανεργία ξεπέρασε το 16% και συνεχίζει να αυξάνεται με εφιαλτικούς ρυθμούς, τα λουκέτα, σε ενάμισι χρόνο, έφτασαν τις 68 χιλιάδες, η ανταγωνιστικότητα επιδεινώθηκε, σπρώχνοντας τη χώρα από την 71η θέση, που ήταν το 2009, στην 90η θέση φέτος».

Ακολούθως καλεί τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις της ΝΔ και ειδικότερα να προχωρήσει άμεσα:

-Στη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, στο 15%.

-Στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.

-Στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.

-Στη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, από το 23% στο 19% και από το 13% στο 9%.

-Στην άμεση ανάκληση της πρόσφατης αύξησης του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.

-Στη μείωση του ΦΠΑ για τον τουρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο.

-Στην κατάργηση του ΦΠΑ στα νεόδμητα κτίρια και τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, ώστε, επιτέλους, να ξαναζωντανέψει η οικοδομή, που πεθαίνει.

-Στην ανάπτυξη αποτελεσματικών δράσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

-Στην επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Ο κ. Μιχελάκης κλείνει την ανακοίνωσή του λέγοντας ότι «η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η Οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία δεν επιτρέπουν εμμονές σε λανθασμένες συνταγές. Επιβάλλουν άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της ΝΔ».