Για «κυβερνητική άπνοια» στα έργα υποδομής της Κρήτης μίλησε σήμερα από το Ηράκλειο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο μετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, η βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης τουριστικής ανάπτυξης, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο βουλευτής Λασιθίου και τομεάρχης εμπορικής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο Μ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι εδώ και δύο χρόνια κανένα έργο δεν προχωρά ενώ για το αεροδρόμιο Καστελίου είπε ότι μετά από τρεις εξαγγελίες παραπέμπεται στις καλένδες.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη μη ολοκλήρωση των έργων του βόρειου οδικού άξονα καθώς και για μια ακόμη σειρά έργων του νησιού που είτε «καρκινοβατούν» είτε έχουν ματαιωθεί, όπως είπε.

O Μ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε ότι «λέμε όχι στη μισθωτή εργασία όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση που σημαίνει απολύσεις, όχι στην πολιτική για τα ταξί, που οδηγεί 150.000 ανθρώπους στην ανεργία».

Από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής στον τομέα τουρισμού και για «αυτόματο πιλότο» ενώ διευκρίνισε ότι "η θετική εικόνα από την αύξηση των αφίξεων δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει να κάνει και με την αύξηση των εσόδων".

Ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε για πειραματισμούς που οδήγησαν την εμπορική ναυτιλία σε απαξίωση και για «απίστευτο αλαλούμ που πλήττει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας στο εξωτερικό» και έστρεψε τα πυρά του προς την κυβέρνηση και για το θέμα του νηογνώμονα.