Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης έκανε λογο για έναν αποτυχημένο πρωθυπουργό που δεν παραδέχεται τα λάθη του και φαίνεται να μην έχει επίγνωση για  την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε : «Παρακολουθήσαμε, χθες, μια ομιλία του Πρωθυπουργού, που έδειχνε να αγνοεί όσα συνέβαιναν και όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Παρακολουθήσαμε, σήμερα, ένα έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομία, που θα μπορούσε να είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες. Παρακολουθήσαμε μια συνέντευξη του κ. Βενιζέλου για νέα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία, τα οποία - για άγνωστο λόγο - “ξέχασε”, χθες, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Πρόσθεσε ακόμη: «Ο κ. Παπανδρέου προσποιείται αμνησία για όσα διέπραττε ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αμετανόητος και αναξιόπιστος, δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, ισχυριζόμενος πως πάντα κάποιος άλλος φταίει».

Ο κ. Μιχελάκης δεν παρέλειψε να σημειώσει ακόμη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου περιορίστηκε σήμερα σε μια θλιβερή επανάληψη που συνοδεύτηκε από ένα ακόμη δυσβάσταχτο χαράτσι. Δεν έχει καμία πρόθεση αλλαγής της αποτυχημένης συνταγής, που βυθίζει τον τόπο στην ύφεση, την αγορά στα λουκέτα και την κοινωνία στην ανεργία.

Επιχειρεί να φοβίσει τους Έλληνες, αντί να ακολουθήσει πολιτική ελπίδας και προοπτικής. Το συμπέρασμα, τελικά, είναι ένα: Η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων». κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στα νέα εισπρακτικά μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος.

Οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον “αντ’ αυτού”. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη».