Κάλεσμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για μια αποστωμοτική απάντηση σε όσους αμφισβητούν και λοιδορούν τη χώρα απηύθυνε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου. «Οφείλουμε να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση σε όσους επιθυμούν είτε κρυφά είτε φανερά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, να διαψεύσουμε τα κρυφά και τα φανερά σενάρια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίο να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να αντιληφθεί το εθνικό συμφέρον και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση «έκανε εξαιρετικά σημαντική δουλειά για την πατρίδα τους μήνες που πέρασαν» κι ας την κατηγορούν, όπως είπε, «εκείνοι που δεν ξεσηκώθηκαν ότι η Ελλάδα πήγαινε στα βράχια...ας κατηγορούν τους πυροσβέστες που σβήνουν τη φωτιά αγνοώντας τα αίτια».

«Η σπατάλη, η ρεμούλα, ο νόμος του ισχυρού τελείωσε», διεμήνυσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να οδηγήσει την Ελλάδα στη σιγουριά και τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Κανένας συμβιβασμός μπροστά στο στόχο αυτό», υπογράμμισε.

Επισήμανε εκ νέου τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, τονίζοντας πως εφόσον οι αποφάσεις εφαρμοστούν η Ελλάδα θα αποκτήσει άλλη πνοή, ενώ έστειλε μήνυμα στην ΕΕ ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαό έχουν δείξει τη βούλησή τους για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μεταξύ άλλων, o πρωθυπουργός επανέλαβε πως «ο ελληνικός λαός ξέρει ότι οι εκλογές δεν είναι λύση» και ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι εκλογές θα γίνουν το 2013 «όπως έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός».

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ διεξάγεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναμένονται τοποθετήσεις βουλευτών, οι οποίοι μεταφέροντας το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις περιφέρειές τους, πιθανότατα να εκφράσουν διαφωνίες στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Πάντως το χειροκρότημα που επεφύλαξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό μετά το τέλος της ομιλίας του, ήταν ιδιαιτέρα θερμό.