«Δεν είμαστε σαδιστές κοι συνάδελφοι. Όλα αυτά δεν τα κάνουμε λόγω σαδισμού, αλλά για να αντιμετωπίσουμε μια δραματική κατάσταση» ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Μουλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο.

Παράλληλα, ο κος Ρόβλιας κατέθεσε τον κατάλογο των 151 φορέων και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, στις οποίες θα εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα η εργασιακή εφεδρεία.

«Δεν θα απολύσουμε 300.000 υπαλλήλους. Με το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε, θα έχουμε περιορίσει κατά 151.000 ως το 2015 τους δημοσίους υπαλλήλους, προσλαμβάνοντας έναν στη θέση δέκα αποχωρούντων το 2011, και έναν στη θέση πέντε τα επόμενα τρία χρόνια. Θα υπάρξει περιορισμός των συμβασιούχων κατά 15% φέτος και 10% τα επόμενα χρόνια. Θα εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια» ανέφερε ο κος Ρόβλιας.

 Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μουλόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «παραδίδει αμαχητί το λαό στα ζωώδη ένστικτα του νεοφιλελευθερισμού και μετατρέπει το κράτος σε επιχείρηση (…) Ο κος Λοβέρδος μίλησε για 1 εκ. δημόσιους υπαλλήλους που ρίχνουν τη χώρα στον Καιάδα. Η μαζική ποινικοποίηση μιας κατηγορίας ανθρώπων, παραπέμπει σε άλλες, σκοτεινές εποχές. Η πραγματική γραμμή Μαζινό, είναι η γραμμή εργασίας και κεφαλαίου».

«Όπως υπάρχουν καλοί και κακοί βουλευτές, ή δικηγόροι, υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι» απάντησε ο Ντίνος Ρόβλιας και συμπλήρωσε ότι «οπωσδήποτε δεν είναι για τον Καιάδα το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων».