Με την εικόνα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 2009 ταύτισε τη σημερινή κατάσταση του Γ. Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον real fm 97.8. «Παπανδρέου δεν υπάρχει. Ο Σαμαράς τα έχει βρει με τον Βενιζέλο. Ψηφίζουμε νωρίτερα τον προϋπολογισμό και μετά η ΝΔ λέει ότι εγώ αυτά βρήκα» σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών από ένα «απρόβλεπτο γεγονός, μία σπίθα» όπως είπε.

Σχολιάζοντας την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη μίλησε για «Βατερλό», ενώ αναφερόμενος στο έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα μίλησε για «μεθόδους Σοβιέτ». Εκτίμησε μάλιστα ότι αυτό το μέτρο χρειάζεται πάνω από 7 χρόνια για να εφαρμοστεί.

Αναφερόμενος στα γερμανικά σενάρια περί χρεοκοπίας τόνισε πως η χώρα «βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί» και επανέλαβε ότι το Βερολίνο σχεδιάζει το «σκληρό ευρώ» από κοινού με Γαλλία, Αγγλία και ίσως Ολλανδία. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό είναι ένα σενάριο με ελάχιστες πιθανότητες αν και τόνισε πως στο εσωτερικό της χώρας δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προετοιμασία γι' αυτήν την πιθανότητα.

Ο κ. Καρατζαφέρης προειδοποίησε και πάλι με... Γουδή σε περίπτωση που προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις με «όρους ΠΑΣΟΚ του 1981», όπως είπε, ενώ κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι διακατέχεται από μία νοοτροπία «κομμουνιστικοποίησης της χώρας». Σημείωσε μάλιστα ότι μετά τη ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και να ζητήσει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.


Πηγή: real.gr