Σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης κάλεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 76η ΔΕΘ. «Δεν λέμε απλώς να φύγει η κυβέρνηση, επιλέγοντας μια ευνοϊκή γι’ αυτήν ημερομηνία για τις εκλογές, αλλά να ανατραπεί υπό από το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων», είπε ο κ. Τσίπρας και παρατήρησε: «Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης, ο Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός σε εφεδρεία, έχουν έτοιμα τα διάδοχα σχήματα και δεν πρόκειται να ψηφίσει προϋπολογισμό αυτή η κυβέρνηση».

Η πολιτική της κυβέρνησης και του Μνημονίου απέτυχαν και η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό. «Τέτοια μέτρα μόνο στη Χιλή του Πινοσέτ και στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου εφαρμόστηκαν. Δεν είπα ότι είναι ο Παπανδρέου Πινοσέτ», διευκρίνισε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα από την απαλλαγή από τη δυσβάστακτη θηλιά του Μνημονίου.

Χαρακτήρισε ψεύτικα τα διλήμματα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία», «Ευρώ ή δραχμή», που εξυπηρετούν επικοινωνιακά την κυβέρνηση για να τρομοκρατήσει τον λαό και να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία μόνο της Ελλάδας, χωρίς να χρεοκοπήσει και η Ευρωζώνη. «Δεν κάλεσαν κάποιοι την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι και τώρα θέλουν να μας διώξουν. Η Ελλάδα έχει ισότιμα δικαιώματα στην Ευρωζώνη και πρέπει να διεκδικήσει τις δυνατότητες που της προσφέρουν. Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι εκβιασμός προς τους Ευρωπαίους εταίρους και όχι προς τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε.
TAGS