Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων του κόμματός του στο Βελλίδειο.
Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του (Real FM) υποστήριξε ότι «η ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο στην ΔΕΘ αλλά και όσα ακολούθησαν την επόμενη μέρα είναι ένα "Βατερλό" τόσο του κ. Παπανδρέου όσο όμως και της ίδιας της Δημοκρατίας» ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι παρουσιάστηκε «με ένα τεράστιο έλλειμμα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στην έκτακτη εισφορά στα ακίνητα η οποία θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ την χαρακτήρισε «τραγική ομολογία πως δεν λειτουργεί το κράτος, δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί μου μηχανισμοί και αναγκάζομαι να καταφύγω στον μηχανισμό της ΔΕΗ για να εισπράξω χρήματα». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μέθοδος που εφαρμόζεται με την εισφορά στα ακίνητα «θυμίζει Σοβιέτ» και εκτίμησε ότι, το μέτρο αυτό καθεαυτό, έτσι όπως το ορίζουν χρειάζεται 7 χρόνια για να εφαρμοστεί.

Επιτέθηκε επίσης στα δυο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή την απόφαση για την πρόωρη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 εντός του Οκτωβρίου, η οποία σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη «βολεύει και τα δύο μεγάλα κόμματα». Υποστήριξε ότι «Βενιζέλος και Σαμαράς τα έχουν βρει, ροκανίζουν τον χρόνο χωρίς ουσία, εφόσον προς το παρόν κανείς τους δεν επιθυμεί εκλογές και γι΄ αυτό δεν τις κάνουν». Όμως-πρόσθεσε- δεν αποκλείεται μία σπίθα, μια κοινωνική έκρηξη, να μας οδηγήσει στις κάλπες.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι. Και την Τετάρτη στο Βελλίδειο θα ακουστούν οι ξεκάθαρες αλήθειες. Το πώς και αν σώζεται η πατρίδα. Με ποια θυσία και με ποια προοπτική. Θα δείξουμε πως έχουμε το "κλειδί" για να βγάλουμε την χώρα από τη σήψη» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τέλος, ο ΛΑΟΣ δια μέσω του εκπροσώπου του Κ. Αιβαλιώτη, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, και εκτίμησε ότι με τις νέες ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, ο αμερικανός πρόεδρος «δείχνει να συνειδητοποιεί πόσο απαραίτητη είναι η συνοχή της Ελλάδας».

Επίσης αναφερόμενος στο θέμα της χρηματοδότησης Μ.Κ.Ο. ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η κατάργηση της χρηματοδοτήσεως των ΜΚΟ «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το συμμάζεμα των τεραστίων δαπανών. Όσον αφορά το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, ο εκπρόσωπος του κόμματος, υποστήριξε ότι «όπως την αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ - είναι "ζαχαρώδης" απόλυση...».