Υψηλοί τόνοι και συντονισμένα πυρά βουλευτών  προς τον Γιάννη Ραγκούση για τους χειρισμούς του στο θέμα των ταξί, αλλά και στον τρόπο που θα γίνει η απελευθέρωση, επικράτησαν στην ΚΤΕ Μεταφορών  του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μεταφορών παρουσίασε τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί. Τον χορό των αντιδράσεων έσυρε  η Βάσω Παπανδρέου, η οποία απευθυνόμενη προς τον υπουργό υποστήριξε ότι «Δεν κανείς διάλογο με τους ταξιτζήδες και δεν μπορούμε να έρθουμε στη Βουλή. Δεν είναι κατάσταση να είμαστε πολιορκημένοι».

Παράλληλα, η κ. Παπανδρέου ζήτησε να μπουν πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ υποστήριξε ότι η άδεια η θα πρέπει μεταβιβάζεται σε όλα τα επαγγέλματα ή σε κανένα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης απευθυνόμενος προς την κ. Παπαδνρέου είπε: «Βάσω  βρες κάτι να πεις κατά του Λυμπερόπουλου που απειλεί τις ζωές μας».

Η Μιλένα Αποστολάκη από τη μεριά της υποστήριξε ότι η «τρόικα δεν παρακολουθεί την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αλλά την κυβέρνηση που δεν έχει συνέπεια στην πολιτική της».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αυτοί που πρέπει πρώτοι να καταλάβουν το ότι είναι κρίσιμη η συγκυρία είναι οι υπουργοί».

Ο Σίμος Κεδίκογλου στην τοποθέτηση του τάχθηκε υπέρ των αλλαγών, ωστόσο αυτές θα πρέπει να γίνουν «χωρίς καθυστέρηση».

Ο Δημήτρης Κουσελάς διερωτήθηκε, υπέρ ποιου γίνεται η απελευθέρωση:  «Υπέρ των ανέργων και των νέων ή υπέρ των εταιριών;»

«Μιλούμε όλοι υπό την πίεση των ταξιτζήδων», υποστήριξε ο βουλευτής Ανδρέας Μακριπύδης, ενώ ο Νάσος Αλευράς τόνισε ότι «θα μπορούσαμε να συνεδριάζουμε χωρίς ταξί και αγανακτισμένους εάν προεκλογικά είχαμε πει αλήθειες».

Η Άντζελα Γκερέκου υποστήριξε ότι θα πρέπει να μελετηθεί περισσότερο το θέμα των τουριστικών περιοχών.

Οι περισσότεροι βουλευτές που πήραν το λόγο τάχθηκαν υπέρ της απελευθέρωσης των ταξί, ζητώντας ωστόσο τη θέσπιση επιστημονικών κριτηρίων (πληθυσμιακά περιβαλλοντικά), ενώ ζήτησαν και να μπορούν οι ιδιοκτήτες ταξί να μεταβιβάζουν τις άδειες στα παιδιά τους.