Τις «δραματικές συνέπειες» που θα έχει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τόνισε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Επίτροπος Όλι Ρεν, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του, για το ενδεχόμενο αυτό. «Θέλω να πώ δύο λόγια σ' όλους όσους υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ και την ευρωζώνη. Διαφωνώ απολύτως μ' αυτό το ενδεχόμενο. Οπως και να το δει κανείς, μία στάση πληρωμών και μία έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα είχε δραματικές επιπτώσεις όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης», επεσήμανε ο κ. Ρεν κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του.

Στη συζήτηση για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τη στήριξη του ευρώ, ο κ. Ρεν πρόσθεσε επίσης ότι τα ευρωομόλογα, όποια μορφή και αν έχουν, θα πρέπει να συνοδεύονται από ενισχυμένη δημοσιονομική επιτήρηση.

Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανέφερε ότι σύντομα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σύντομα τις επιλογές για ευρωομόλογα.

Tην ίδια ώρα, ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, τόνισε η Γαλλία είναι αποφασισμένη «να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα».

Σχετικά θέματα:
Τηλεδιάσκεψη- «θρίλερ» για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας
Η Αυστρία «τρέμει» το σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας
Ο πρόεδρος της σλοβακικής βουλής θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας!