«Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου» φέρεται να διαβεβαίωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την Άνγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας έχουν αρχίσει να υλοποιούνται μετά τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πάντως, παρά το γεγονός οτι η κατάσταση της χώρας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αισιοδοξεί οτι εν τέλει θα δοθεί τέλος στο βασανιστήριο το οποίο υπόκειται ο ελληνικός λαός τις τελευταίες μέρες.

Συνομιλητής του πρωθυπουργού μιλώντας  νωρίτερα στο Newpost.gr έλεγε οτι «ο Πρωθυπουργός είναι απολύτως ψύχραιμος και έχει ήδη καταρτίσει το πλάνο με βάσει το οποίο θα συνομιλήσει σε λίγες ώρες με το κ. Σαρκοζί και την κ. Μέρκελ».

Η ίδια πηγή εξήγησε οτι αυτό που κυρίως θα πει ο κ. Παπανδρέου είναι οτι «έχει συμμαζευτεί η κατάσταση και αλλά και οτι δεν μπορεί να αντέξει περισσότερα βάρη ο ελληνικός λαός».

Στο μεταξύ, τέλειωσε πριν από λίγη ώρα κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

Οι εμπλεκόμενοι στην κρίση Υπουργοί έχουν ήδη δώσει σημειώματα στον κ. Παπανδρέου με λεπτομέρειες οι οι οποίες ενδεχομένως του ζητηθούν κατά την διάρκεια των συνομιλιών.

«Η στιγμές αυτές που ζούμε είναι δραματικές και όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους, δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο. Αν την ώρα που ο κ. Παπανδρέου κλείσει το ακουστικό με τους δυο Ευρωπαίους ηγέτες δεν έχει υπάρξει κοινή συμφωνία τα όσα θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα ουδείς είναι σε θέση να τα προβλέψει!»

Ο πρωθυπουργός, όπως μεταδόθηκε από τηλεοπτικά κανάλια στις 20:50 θα ερχόταν σε τηλεεπαφή με τους ξένους ηγέτες μόνος του στο πρωθυπουργικό γραφείο.